Om toekomstige klanten toch al iets te kunnen aanbieden, kozen Kurt, Joppe en Frederik voor een pop-up op een weide in de Moesweg. 

Om toekomstige klanten toch al iets te kunnen aanbieden, kozen Kurt, Joppe en Frederik voor een pop-up op een weide in de Moesweg. ©  Joren De Weerdt

Café De Compagnon start als pop-up wegens klein terras

Wiekevorst -

Vrienden Kurt Vets, Joppe Van den Sande en Frederik Havermans van het gloednieuwe café De Compagnon in Wiekevorst (Heist-op-den-Berg) pakken vanaf mei uit met een pop-up. Aan hun café, dat nog nooit open kon zijn, hebben ze maar een klein terras. Daarom wijken ze uit naar een veld in de Moesweg. Van zodra de cafés ook binnen open mogen, stopt de pop-up en opent het café officieel.

Kersverse uitbaters Kurt, Joppe en Frederik kondigden vorig najaar aan dat ze café ‘t Centrum in Wiekevorst (Heist-op-den-Berg) nieuw leven in zouden blazen. Via sociale media lieten ze hun toekomstige stamgasten mee beslissen over een nieuwe naam. Dat is ‘De Compagnon’ geworden. De gehoopte opening bleef eind 2020 uit. De huidige horecaheropening missen ze dus liever niet.

“We hebben aan het café zelf maar een piepklein terras, maar onze toekomstige klanten spraken ons al wel meermaals aan over 8 mei”, legt Kurt uit. “Om hen op dit moment toch iets te kunnen bieden, kozen we voor een pop-up op een weide van mijn ouders in de Moesweg. We openen die in de weekends en tijdens de komende feestdagen. Zo‘n initiatief brengt natuurlijk wel een additionele kost met zich mee. We gaan dus zo veel mogelijk zelf doen.”

Groene omgeving

Als de cafés ook binnen weer open mogen, zijn de vrienden zinnens om de pop-up meteen te sluiten en De Compagnon officieel te openen. “We hebben aanzienlijk wat werk verzet in de zaak”, zegt Kurt. “Natuurlijk staan we te popelen om het resultaat van die verbouwingen te laten zien. Hopelijk wordt dat iets voor begin juni, maar alles hangt natuurlijk af van de coronacijfers. Begrijpelijk dat we daar momenteel allemaal aan gebonden zijn.”

 

 ©  Joren De Weerdt

De pop-up biedt geïnteresseerden de kans om een frisse pint te komen drinken in een groene omgeving. “Veel meer dan dat mogen we momenteel niet aanbieden”, zegt Kurt. “Een muziekconcertje zit er bijvoorbeeld niet in. Sowieso zien we het niet overdreven groots. We willen natuurlijk geen ongelijke concurrentie worden voor andere zaken.” (kvro)

De pop-up werkt niet met reservaties.Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio