Yochen en Diego hadden al langer het idee om samen een cocktailbar te beginnen. 

Yochen en Diego hadden al langer het idee om samen een cocktailbar te beginnen. ©  Joren De Weerdt

Bar Hootch serveert voor het eerst unieke cocktails op terras

Heist-op-den-Berg -

Wie iets wil bijleren over cocktails kan voor het eerst terecht op het terras van Hootch in de Eugeen Woutersstraat in Heist-op-den-Berg. Zaakvoerders Yochen Verbeeck en Diego Verbrugghe maken hun klanten er wegwijs in de wereld van de gemixte drankjes, want die blijkt een stuk uitgebreider dan de leek eerst zou denken.

Kristof Van Rompaey

De zaakvoerders van Hooch hebben allebei aanzienlijk wat ervaring. Yochen deed die onder meer op bij een bekende Antwerpse cocktailbar. Diego werd na zijn schoolcarrière ober. De twee mixten ook wel eens drankjes voor familie en vrienden in een omgebouwde garage bij Yochen thuis. “We hadden dus al langer het idee om samen een cocktailbar te beginnen”, zegt hij. “Toen we alles eens op papier zetten, hadden we ineens een heel businessplan klaar.”

Het duo stuitte op het pand van de voormalige videotheek in de Eugeen Woutersstraat. Meteen volgden verbouwingen. “Het is de eerste keer dat er horeca in het pand komt”, zegt Diego. “We moesten onder meer muren en sanitair bijplaatsen en nieuwe vloer leggen. We deden zo veel mogelijk zelf. Voor het interieur lieten we ons leiden door wat we leuk vinden: een soort Mad Men-achtige (Amerikaanse televisieserie, red.) jaren 50 stijl, gecombineerd met strakkere elementen.”

Meer dan mojito

In principe hadden de zaakvoerders al op 2 december willen openen. “Door die extra tijd hebben we alles nu wel wat fijner kunnen afwerken dan we hadden verwacht. We zijn ook met takeway begonnen en we leveren intussen aan andere horecazaken”, leggen ze uit. “Zaterdag vliegen we erin met een openingskaart met daarop veertien cocktails en enkele lekkere bieren en wijnen. Negen cocktails zijn eigen creaties. We willen mensen dus laten ontdekken dat er meer bestaat dan een mojito of een strawberry daiquiri. Zo’n dingen staan niet op onze kaart, maar als je toch niet vindt wat je zoekt, vraag het ons dan gerust.”

Yochen en Diego openen hun terras zaterdag om 15u. Ze werken niet met reservaties. “Tot september mogen we het terras van onze buren mee inpalmen. Daar komt een restaurant, maar de verbouwingen zijn er nog bezig. Van zodra het mag, kunnen we binnen zo‘n 36 coronaveilige plaatsen aanbieden. Hopelijk kunnen we ons interieur dus snel onthullen.”Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio