Vorige week was er bij Brasserie D’U nog alleen maar takeaway.  

Vorige week was er bij Brasserie D’U nog alleen maar takeaway.  ©  Guy Delforge

Verwarmd terras bij nieuwe Brasserie D’U

Hingene -

De voorbije weken liepen ze al wat in met een takeaway tijdens het weekend, maar vanaf zaterdag is het menens voor Natascha Vinckx en haar team. Vanaf 10u is iedereen welkom op het terras van de nieuwe Brasserie D’U in Hingene.

In wat ooit het oude postgebouw en later de herberg d’Oude Post was, opent nu Brasserie D’U. Voorlopig uiteraard alleen het terras. Voor Natascha Vinckx wordt het de tweede horecazaak. Ze baat al jaren Bistr’eau ’t Kompas in Temse uit. Brasserie D’U ligt pal tegenover de hoofdingang van kasteelpark d’Ursel, zo weet u meteen waar de naam vandaan komt.  

“We leerden deze zaak kennen toen we kwamen kijken om hier een toestel uit het faillissement te kopen”, zegt Vinckx. “We waren meteen verliefd op de zaak. Wat een prachtige ligging. We besloten om hier een tweede zaak te starten. Ik zal mijn tijd dus over de twee zaken verdelen, maar we hebben een topteam om de zaak hier te runnen.”

De twee speerpunten van Brasserie D’U zijn voor Vinckx heel duidelijk. “Een goede brasseriekeuken en een vriendelijke bediening. Op onze kaart staan de klassieke brasseriegerechten, maar ook veel vis, met uiteraard ook de gebakken paling en paling in ’t groen.”

Het terras wordt tijdelijk overdekt en verwarmd, zodat het er aangenaam tafelen wordt.

Vanaf zaterdag is het terras van Brasserie D’U open op woensdag, donderdag en vrijdag van 11.30 tot 22u, zaterdag en zondag van 10 tot 20 u. Voor ‘s avonds kan u reserveren in een van de tijdsblokken: van 17 tot 19u en van 19.15 tot 22u.

Reserveren kan op brasseriedu@hotmail.com

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio