Tim Van Leemput en Kelly Obbers met hun mascotte: een ram. 

Tim Van Leemput en Kelly Obbers met hun mascotte: een ram. © Chris Van Rompaey

Tim en Kelly van Schoon Lier kiezen versbereide gerechten met lokale producten

Lier -

Dankzij Tim Van Leemput (40) en Kelly Obbers (40) staat er in de Eikelstraat in Lier één horecapand minder leeg. In het voormalige restaurant Baresto opent het echtpaar namelijk brasserie Schoon Lier.

“Het idee om een horecazaak te openen, pruttelde al ruim twee jaar”, geven Tim en Kelly toe. “Het oorspronkelijke plan bestond erin om al voor de eerste lockdown ergens te beginnen, maar dat liep uiteindelijk mis. Een nieuwe zoektocht naar een andere locatie bracht ons naar dit pand in de Eikelstraat vlak bij de Gevangenenpoort.”

“De benedenverdieping hebben we ingericht als lounge, waar je iets kunt drinken en een kleine snack kunt nuttigen. Het eigenlijke restaurant bevindt zich boven. Omdat we Lierenaars zijn, zie je overal foto’s en tekeningen met Lierse zichten en ingekaderde boeken van Felix Timmermans. De naam van onze brasserie verwijst trouwens naar een van de romans van deze Lierse auteur. En als mascotte kozen we een ram, omdat Lierenaars Schapenkoppen zijn”, zegt Kelly.

“Op ons overdekt en verwarmd terras werken we voorlopig met een iets kleinere kaart dan we van plan waren. Daarop staan versbereide gerechten met lokale producten zoals stoofvlees, vidé en pulled pork burgers. IJsjes, yoghurt en platte kaas maken we met verse schapenmelk, recht van de boerderij”, benadrukt Tim.

Schoon Lier opent in het weekend om 9.30u en op weekdagen om 10u.  (cvr)MEER OVER Lier

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio