Burgemeester Bart De Wever is blij dat de terrassen weer open mogen, laat hij weten vanop het terras van Horta Grand Café. 

Burgemeester Bart De Wever is blij dat de terrassen weer open mogen, laat hij weten vanop het terras van Horta Grand Café. © RR 

Bart De Wever: “Regering moet terugkomen op regels over plexiglas op terrassen”

Antwerpen -

De regels over de plexischermen op de terrassen moeten worden aangepast. Dat heeft Antwerps burgemeester Bart De Wever (N-VA) gezegd.

De burgemeester kreeg vele vragen van horeca-uitbaters over de heropening van de terrassen, vertelde hij. “Als je dan ook het ministerieel besluit pas laat krijgt vrijdag en bijvoorbeeld de regels over het samenscholingsverbod gaan al om middernacht in, dan is het moeilijk natuurlijk.”

De Wever zal de wet handhaven, maar zeker wat de plexischermen betreft, zal de politie met zachte hand optreden. “De regering moet terugkomen op dat besluit, want dat is eigenlijk niet te handhaven.”

De Antwerpse burgemeester is wel blij dat de terrassen weer open zijn. Hij postte vanochtend al een foto op sociale media vanop het terras van Horta Grand Café aan Hopland. “Terrassen open! Eindelijk”, schreef De Wever erbij. (blg, red)

MEER OVER Heropening horeca

CITTA

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio