©  BELGA

Telenet Giants Antwerp onder druk voor derde plaats na verlies in Bergen

Nieuw verlies voor Telenet Giants Antwerp in een topper. Ditmaal in Bergen en dat maakt dat de Sinjoren onder druk komen richting derde plaats. Okapi Aalst komt immers fel opzetten. Zondag (15 uur Lotto Arena, rechtstreeks op Sporza) ontvangen de Giants Oostende. Winst is bijna een must richting die derde stek. Probleem is wel dat Telenet Giants Antwerp (0 op 5) deze campagne na Bergen (0 op 2) ook dit seizoen nog niet kon winnen van de kustploeg.

Patrick Ceulemans

Geen Niels De Ridder bij Telenet Giants Antwerp. De jonge Antwerpenaar kampt met een enkelletsel en speelt zondag ook niet tegen Oostende. De eerste helft tussen leider Bergen en het derde geklasseerde Telenet Giants Antwerp bracht attractief basketbal. Vrenz Bleijebergh bracht weer veel tempo. Met enkele NBA-scouts in de tribune wilde het Antwerps talent zich tonen. Hij deed dat met flair en speelde weer collectief. Met driepunters leidde Sterling Gibbs de Sinjoren na de studieronde (5-0) naar een 10-12 bonusje. Defensief waren beide teams niet echt op de afspraak. In combinatie met een goede shotselectie zorgde dat voor een offensieve eerste helft. Het Amerikaanse trio Auston Barnes, Arik Smith en Jabril Durham stuwden Bergen na het eerste kwart naar een 26-23 bonus.

Ook in het tweede schuifje waren de Giants aanvankelijk op achtervolgen aangewezen: 40-34. Ondanks balverliezen kwamen de Sinjoren toch opzetten. Sterling Gibbs nam zijn team sleeptouw, Stephaun Branch bracht energie en Vincent Kesteloot zorgde voor rebounds. In de slotfase van de eerste helft pakten de Giants met een 5-11 tussenspurt uit en met een bom van Vrenz Bleijenbergh ging het naar een 45-45 tussenstand halfweg.

 

 ©  BELGA

Telenet Giants Antwerp kwam slecht uit de kleedkamer en Bergen liep snel weg naar 54-47. Dave Dudzinski en de met een vierde driepunter uitpakkende Sterling Gibbs zorgden na een 0-8 voor een 54-55 Antwerpse voorsprong. De Giants bleven in het slot van het derde kwart lichtjes domineren en vertrokken na een alley-oop van Kavell-Bigby Williams met een 62-65 voorsprong aan het laatste kwart.

Phil Cofer zorgde snel voor 62-67, maar Telenet Giants Antwerp bleef slordig acteren en leed tot frustratie van coach Christophe Beghin vele balverliezen. Meer had een uitgekookt Bergen in een steeds meer defensievere clash niet nodig om het initiatief over te nemen. Auston Barnes schitterde met bommen en ook Anthony Lambot dropte belangrijke driepunters. Van 69-69 ging het dan ook naar een 73-69 Henegouwse bonus. De slotfase bracht een nagelbijter. Na 78-74 zorgden Dave Dudzinski en een sterke Stephaun Branch voor de aansluiting: 82-80. Jabril Durham scoorde (84-80) na belangrijke drives voor Bergen, Vrenz Bleijenbergh verliet met een wonde aan de lip het parket en in de slotminuut was het achttiende balverlies fataal voor de Giants en bleef de winst in de Mons Arena.

Bergen 86-80 Telenet Giants Antwerp

Bergen: Barnes 12, Smith 8, Lambot 17, Mintogo 2, Durham 16, Penava 8, Spencer 8, Van Caeneghem 2, Mortant 0, Cate 0

Telenet Giants Antwerp: Gibbs 20, Branch 13, Bleijenbergh 11, Dudzinski 13, Kesteloot 4, Bigby-Williams 11, Cofer 6, Donkor 2

MEER OVER Telenet Giants Antwerp

Meer basketbal