© mph

Keukenbrand vertraagt heropening koffiehuis

Herentals -

Een brand heeft vrijdagavond flink wat schade aangericht in het koffiehuis Espresso Illy in de Zandstraat in Herentals. Op de vooravond van de heropening van de terrassen worden de uitbaters van het koffiehuis bijzonder zwaar getroffen.

Volgens de eerste vaststellingen is de brand ontstaan aan een oven in de keuken van de horecazaak. Er was ook meteen heel wat rookontwikkeling. Die werd opgemerkt door passanten die op wandel waren met de hond. Zij verwittigden de brandweer. De uitbaters van de zaak hadden het pand nog maar een kwartier eerder verlaten. Om het gebouw te kunnen betreden moest de brandweer het metalen rolluik voor de deur forceren. De brand op zich was vrij snel onder controle. Toch is de schade in de keuken aanzienlijk en in het koffiehuis zelf is geteisterd door rook en roet. Espresso Illy was de voorbije periode deeltijds open voor take-awayklanten.

Gelegen in de schaduw van de historische Zandpoort is er ook volop ruimte om terrastafels te zetten. Die stonden allemaal klaar om vanaf zaterdagochtend volop klanten te ontvangen en weer mensen aan tafel te kunnen bedienen. Die heropening zal nu enige vertraging oplopen. (mph)

 

 ©  mph

 

Meer nieuws uit de Kempen

DOEN! in de Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio