Kenny Vandenbremt en Natalie Dilles openen dit weekend de vernieuwde Midzeelhoeve. 

Kenny Vandenbremt en Natalie Dilles openen dit weekend de vernieuwde Midzeelhoeve. © Stijn Van de Sande

Vernieuwde Midzeelhoeve opent na ruim anderhalf jaar opnieuw de deuren

Sint-Katelijne-Waver -

Ruim anderhalf jaar na het faillissement van de Midzeelhoeve, opent de horecazaak op de terreinen van groentemuseum ’t Grom in Sint-Katelijne-Waver dit weekend opnieuw de deuren. Na acht maanden verbouwen, kijken de nieuwe eigenaars er alvast naar uit om de eerste klanten te ontvangen.

Stijn Van de Sande

Toen pannenkoekenbistro de Midzeelhoeve in Sint-Katelijne-Waver in oktober 2019 amper vijf maanden na de vorige overname de boeken neerlegde, hoopte de curator snel een oplossing te vinden voor de zaak. Hij mikte op twee, maximaal drie weken om de bistro opnieuw op te starten. Dat duurde uiteindelijk meer dan anderhalf jaar, maar vanaf dit weekend kan je in de vernieuwde Midzeelhoeve opnieuw terecht voor een hapje en een drankje.

De zaak werd zo’n acht maanden geleden overgenomen door Natalie Dilles (39), die een carrière in de zorg achter zich laat, en haar partner Kenny Vandenbremt (36), die jarenlange ervaring heeft in de horeca. “Het was al lang een droom om samen een zaak te beginnen”, zeggen ze. “Toen we vorig jaar zagen dat de Midzeelhoeve nog steeds niet weer open was, zijn we beginnen nadenken. We zijn in gesprek gegaan met de gemeente en de overname was uiteindelijk vrij snel rond.”

Vanaf nul beginnen

De afgelopen maanden moest er wel nog grondig verbouwd worden. “Het pand was lange tijd niet meer gepoetst en de curator had alles leeggehaald na het faillissement. We moesten dus helemaal vanaf nul beginnen. We hebben onder andere een nieuwe keuken geplaatst, de toog en de tapinstallatie zijn nieuw en er zijn een feestzaal en een speelruimte voor kinderen bijgekomen. Het is hard werken geweest, maar alles is nu klaar om de eerste gasten te ontvangen.”

Kindvriendelijk

Het aanbod in de Midzeelhoeve zal iets anders zijn dan de mensen tot nu toe gewend waren. “We blijven inzetten op kindvriendelijkheid”, zeggen Vanderbremt en Dilles. “Maar de kaart is wat aangepast. We mikken vooral op de brasserieklassiekers zoals croques, spaghetti, vol-au-vent en balletjes in tomatensaus. In de zomer serveren we ook mosselen en in de winter hebben we een aangepaste kaart met stoofpotjes. Ook voor pannenkoeken of een ijsje kan je hier terecht.”

“Een horecazaak starten in volle coronacrisis houdt risico’s in, maar we zijn ervan overtuigd dat heel veel mensen de Midzeelhoeve hebben gemist”, klinkt het. “De zaak heeft zo veel potentieel. De ligging langs de fietsostrade en verschillende wandelroutes is alvast perfect en de naam is een begrip in de regio.”

De vernieuwde Midzeelhoeve is open van woensdag tot en met zondag van 10 tot 20u.

“80% minder bezoekers, maar ook goed nieuws voor ’t Grom”

Groentemuseum ’t Grom aan de Midzeelhoeve in Sint-Katelijne-Waver kende een moeilijk jaar. De bezoekersaantallen zakten door de coronacrisis naar een absoluut dieptepunt. Om de verliezen op te vangen, keurde de gemeenteraad een subsidie van 90.000 euro goed.

In vergelijking met het jaar voordien liepen de bezoekersaantallen van ’t Grom in 2020 met maar liefst 80% terug. Enkel in augustus waren er opvallend veel bezoekers. Het museum kreeg toen heel wat media-aandacht en ontving in die maand zelfs meer gasten dan in dezelfde periode een jaar eerder.

“Maar ondanks de coronacrisis was er ook heel wat goed nieuws”, zegt Cultuurschepen Eric Janssens (CD&V). “Dankzij schenkingen konden we de museumcollectie uitbreiden en ook de scholenwerking en het aanbod volwassenenactiviteiten werden verder uitgewerkt. Er kwam ook een nieuwe website, logo en huisstijl.”

Verder werden er ook restauratiewerken uitgevoerd en wordt er volop werk gemaakt van de erkenning als regionaal museum. De gemeente wil ’t Grom zo laten uitgroeien tot een doe-museum waar beleving en ontspanning centraal staan.

Door besparingen en coronapremies bleef het financieel verlies voor de vzw Midzeelhoeve uiteindelijk beperkt tot ruim 2.600 euro. Toch keurde de gemeenteraad voor 2021 een werkingstoelage van 40.000 euro en een extra subsidie van 50.000 euro goed. Daarmee wil het lokaal bestuur het wegvallen van een van de belangrijkste sponsors van het museum opvangen. (svds)

MEER OVER Heropening horeca

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio