Antwerpse politie sluit frauduleuze “nieuwe” pastabar die eerder al beschoten werd

De Antwerpse politie heeft Pasta Design in de Abdijstraat op het Kiel verzegeld. De zaak was vorig weekend nog maar geopend, maar de politie stelde een waslijst aan inbreuken vast. Op hetzelfde adres was eerder al The Pastabar gevestigd, dat aan drugscrimineel Omar G. gelinkt wordt.

De politie voerde donderdag een controle uit in het pastarestaurant omdat er vermoed werd dat de eigenaars banden hadden met het drugsmilieu. “Pasta Design bleek vorig weekend geopend op dezelfde locatie als The Pastabar, dat in een eerder onderzoek door de politie werd gesloten omwille van allerlei inbreuken en fraude. Toen werd ook de hele inboedel van het restaurant door de politie in beslag genomen”, zegt woordvoerder Willem Migom van de Antwerpse politie.

Onbekenden openden in september 2018 ook het vuur op de gevel van het restaurant. Antwerps burgemeester Bart De Wever (N-VA) besloot toen zelfs de zaak te sluiten omdat het een te groot veiligheidsrisico vormde voor de buurt.

Oneerlijke concurrentie

De ‘nieuwe’ eigenaars richtten het pand helemaal opnieuw in en maakten op sociale media ook reclame voor Pasta Design. “Tijdens de controle van het team DIFA (directe en indirecte financiële aanpak) en de inspectiedienst Toezicht op de Sociale Wetten werd echter opnieuw een veelvoud aan inbreuken vastgesteld”, aldus Migom. “Het gaat om zwartwerk, ontbrekende vergunningen, problemen met de voedselveiligheid en de brandveiligheid.”

Ook de uitbating van Pasta Design bleek bijna identiek aan die van de eerder gesloten Pastabar. “Dit soort zaken pleegt vaak fraude en vormen een oneerlijke vorm van concurrentie voor legitieme handelszaken in de stad. In opdracht van het openbaar ministerie van Antwerpen, afdeling Ecofin, werd het pand dan ook opnieuw verzegeld”, zegt de politie nog.

Heropenen

“Wij zijn enorm geschrokken van deze verzegeling”, zegt advocaat Thibaud Delva namens de nieuwe zaak. “Pasta Design heeft niets met drugs te maken en heeft ook niets te maken met de zaak die vroeger op dat adres gevestigd was.”

De jonge zaakvoerster van Pasta Design zou volgens haar advocaat de nodige vergunningen al wel hebben aangevraagd maar had ze nog niet gekregen. “Dat er in het zwart gewerkt zou worden, klopt niet”, zegt Delva. “Het is alleszins de bedoeling om de zaak weldra te (her)openen.”

 

 © Dirk Kerstens

jtp, sare

CITTA

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio