Burgemeester Koen Van den Heuvel, minister Ben Weyts, algemeen directeur Sjabi+ Ivo Marnef en directeur van De Krinkel Hans Segers.

Burgemeester Koen Van den Heuvel, minister Ben Weyts, algemeen directeur Sjabi+ Ivo Marnef en directeur van De Krinkel Hans Segers. © Ward Bosmans

Minister Weyts opent nieuwbouw De Krinkel

Ruisbroek -

Vrijdag opende Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) het nieuwe gebouw van Vrije Basisschool De Krinkel in Ruisbroek (Puurs-Sint-Amands). Bij die gelegenheid kondigde de minister een nieuw scholenbouwprogramma aan van de Vlaamse regering. Ook burgers kunnen voortaan investeren in schoolgebouwen.

De leerlingen van De Krinkel kunnen voortaan genieten van nieuwe klassen, een vernieuwde sportzaal en een avontuurlijke speelplaats. Het is een van de laatste puzzelstukjes in de metamorfose van de vroegere industriële site van Vabor. Het nieuwbouwproject van De Krinkel past in het programma ‘Scholen van Morgen’, dat stilaan op zijn einde loopt. Het totale kostenplaatje bedroeg 5,7 miljoen euro, waarvan 4,3 miljoen van de Vlaamse Regering kwam.   

Algemeen directeur Ivo Marnef van Scholengroep Sjabi+ bedankte iedereen die betrokken was bij de nieuwbouw: “De voorbije jaren is het leerlingenaantal hier meer dan verdubbeld. We zijn blij dat we de kinderen dit prachtige gebouw kunnen geven.”

Burgemeester Koen Van den Heuvel (CD&V) is vooral blij dat de werking van De Krinkel ingebed is in de lokale leefgemeenschap. “Er wordt samengewerkt met onder andere WZC Sauvegarde en de plaatselijke jeugdbewegingen. In de toekomst wil zelfs Bar Bruur hier een aantal activiteiten organiseren.”

Minister Weyts kondigde aan dat de Vlaamse Regering extra inspanningen doet op het vlak van schoolgebouwen. “Het gaat om 3 miljard euro in deze regeerperiode. Daarnaast komt er ook een nieuw DBFM-programma (Design, Build, Finance, Maintain) onder de naam ‘Scholen van Vlaanderen’. Het gaat om een programma waarbij wordt samengewerkt met private partners. Zelfs gewone burgers zullen mee kunnen investeren in schoolgebouwen”, besluit de minister. (wabo)

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio