Brandweermannen en politiemensen drongen het drugslab binnen met persluchttoestellen omdat er mogelijk chemische dampen binnen hingen. 

Brandweermannen en politiemensen drongen het drugslab binnen met persluchttoestellen omdat er mogelijk chemische dampen binnen hingen. ©  Kristof van Rompaey

Man die in drugslab werd aangetroffen en bewoner zijn aangehouden

Schriek -

De Mechelse onderzoeksrechter heeft twee mannen aangehouden die betrokken zouden zijn bij de aanmaak van speed in een labo in Schriek. Het gaat om de 19-jarige Nederlander die in de loods aanwezig was en om de 51-jarige bewoner van het huis.

De politie viel donderdag binnen in een loods achter een woning in de Schriekstraat. Hoewel de meeste omwonenden dachten dat er in het gebouw aan auto’s werd gesleuteld, bleek er een heus drugslab aanwezig te zijn. Er werden op aanzienlijke schaal synthetische drugs aangemaakt, meer bepaald speed.

Niet alleen vond de politie de nodige bestanddelen om drugs aan te maken, er werd ook 50 kilogram speed gevonden. De 19-jarige Nederlander die tijdens de inval in het labo aan het werk was, werd opgepakt. In de loop van donderdagnamiddag kon ook de 51-jarige bewoner van het huis dat voor de loods staat worden gearresteerd. Ze worden er door de speurders van verdacht betrokken te zijn bij de aanmaak en verkoop van drugs.

Na hun verhoor bij de politie brachten ze de nacht door in een cel. Vrijdagmiddag werden ze voor de Mechelse onderzoeksrechter geleid. Die besliste om beide mannen aan te houden.

De federale gerechtelijke politie gaat het onderzoek nu overnemen en gaat proberen uit te zoeken voor wie de grote hoeveelheden speed bestemd waren. (tdk)Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio