©  Joren De Weerdt

Extra ruimte voor terrassen op openbaar domein

Herenthout -

Het gemeentebestuur van Herenthout wil de lokale horeca een duwtje in de rug geven door extra terrassen toe te laten en zes horecaweekends te organiseren. Dit laatste uiteraard enkel als de coronamaatregelen het toelaten.

De heropstart van de horeca zal voornamelijk een buitenaangelegenheid worden. “Om de horeca-uitbaters de kans te geven de buitenterrassen ten volle te benutten, mogen zij hun vast terras uitbreiden. Voor deze uitbreiding wordt een deel van het openbaar domein beschikbaar gesteld”, legt schepen van Lokale Economie Maurice Helsen (CD&V) uit. “Alle uitbreidingen dienen volgens de huidige coronamaatregelen om 22u gesloten te worden. Indien dit sluitingsuur vanuit de overheid niet meer van toepassing is, kunnen de extra terrassen open blijven tot maximaal 23.30u om overlast voor de buurt te vermijden.

Naast de uitbreiding van de vaste terrassen wil het gemeentebestuur zes horecaweekends organiseren. Het centrum wordt dan volledig afgesloten vanaf de sluiting van de winkels om 18u tot het dan geldende sluitingsuur voor de horeca. Op zondag kan de opening al vanaf 14u. Het eerste horecaweekend is voorzien van 18 tot 20 juni, daarna volgt het kermisweekend van 2 tot 4 juli en de periode van 21 tot 25 juli samen met de nationale feestdag. “Uiteraard zijn al deze initiatieven ook nog steeds onder voorbehoud van de dan geldende maatregelen”, besluit de schepen.  (mph) 

MEER OVER Heropening horeca

Meer nieuws uit de Kempen

DOEN! in de Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio