De minigolf met achttien holes van ’t Puttershuys is een van de oudste van de Kempen. 

De minigolf met achttien holes van ’t Puttershuys is een van de oudste van de Kempen. © WOAD

Minigolf in de Kempen: La Pineda compleet gerenoveerd tot ’t Puttershuys

Oud-Turnhout -

De bordjes langs de weg wijzen nog richting La Pineda maar die zaak werd het voorbije half jaar grondig verbouwd. Zaterdag opent grand café ’t Puttershuys. Trekpleister is de minigolf in het groen, een van de oudste van de Kempen.

Wouter Adriaensen

“Jaren geleden heeft Walter mij meegenomen naar Arendonk, nu heb ik hem terug meegenomen naar Oud-Turnhout”, lacht Marilyn Wauters. Samen met haar man Walter Boullart - en bijgestaan wanneer nodig door hun dochter Louise - opent ze zaterdag grand café ’t Puttershuys. “Ik was schoonheidsspecialiste, Walter bedrijfsconsultant maar we droomden al jaren van zo’n zaak. We waren op zoek maar er bleek altijd wel een reden om het niet te doen. Ondertussen staat Louise meer en meer op haar eigen benen en zijn wij op een leeftijd gekomen dat het nu of nooit was.”

Louise, Marilyn en Walter. 

Louise, Marilyn en Walter. ©  WOAD

In september werden ze zo eigenaar van La Pineda. Het café opende in 1968, nadien kwam er ook een minigolfparcours van achttien holes bij, een van de eerste in de Kempen. De laatste jaren stond de zaak echter leeg. “Meer dan een half jaar lang hebben we het pand volledig verbouwd, alleen de muren en het dak zijn blijven staan. We maken een nieuwe start met een nieuwe naam. Het Puttersven ligt hier in de buurt en een putter is ook een golfstok. Met het huiselijke verwijzen we naar ons warm, gezellig café.”

Bier ’t Putterke

Brouwerij Alken Maes viert de opening van de nieuwe zaak met ’t Putterke, een blond bier van 7%. “We hebben ook Postel van het vat, daar serveren we een boterham met kaas bij”, vertelt Marilyn. “Verder hebben we ijs van Anita in Mol en soepen van de Soepboerin in Ravels. Beschouw ze maar als aperitiefhapjes, we zijn een café, geen restaurant. We mikken op buurtbewoners, wandelaars, fietsers, minigolfers en kinderen die ons overdag bezoeken.”

Zaterdag 8 mei opent ’t Puttershuys, met een terras vooraan, voorlopig op de parking, en eentje achteraan dat een uitzicht biedt op de minigolf. “Die heeft achttien holes en is prachtig gelegen in het groen”, vindt Walter. “De bomen groeien natuurlijk dus af en toe speelt er misschien een wortel mee. Maar het is er gezellig en mooi, zeker met de kinderen achteraan in de tuin.”

MEER OVER Handelaars en horeca Kempen

Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio