Bart Somers vraagt gouverneur om klacht tegen Veerle Heeren grondig te onderzoeken

Vlaams minister van Binnenlands Bestuur Bart Somers (Open Vld) heeft aan Limburgs provinciegouverneur Jos Lantmeeters gevraagd de klacht tegen Veerle Heeren, de burgemeester van Sint-Truiden, grondig te onderzoeken.

Bron: BELGA

Heeren moest eerder deze week toegeven dat ze al in maart is gevaccineerd tegen het coronavirus. Los van dat onderzoek spreekt Somers zich niet uit over de vraag of Heeren voldoende draagvlak heeft om te kunnen aanblijven als burgemeester. “Dat is een debat dat in de lokale gemeenteraad moet gevoerd worden”.

Veerle Heeren. 

Veerle Heeren. ©  Stefan Dewickere.

De oppositie van Sint-Truiden heeft een klacht ingediend bij de gouverneur van Limburg Jos Lantmeeters en Vlaams minister van Binnenlands Bestuur Bart Somers (Open Vld). De klacht is gericht tegen burgemeester Veerle Heeren die intussen heeft toegegeven dat ze midden maart al gevaccineerd is tegen het coronavirus. Op dat moment waren de 85-plussers nog maar net aan de beurt.

Voorbeeldfunctie

Minister Somers zegt dat hij de klacht intussen ontvangen heeft. De Open Vld-minister kondigt aan dat hij alle provinciegouverneurs zal samenroepen. Hij zal hen vragen om alle burgemeesters te wijzen op hun voorbeeldfunctie. De gouverneurs krijgen daarnaast ook de vraag alle klachten “grondig te onderzoeken”. “Die boodschap/opdracht werd ook al meegegeven aan de gouverneur van Limburg”, klinkt het op het kabinet-Somers.