Dit wordt de Lierse ploeg achter Oud Balder.

Dit wordt de Lierse ploeg achter Oud Balder. © Joren De Weerdt

Oud Balder opent voor het eerst de deuren met nieuwe ploeg

Berlaar, Lier -

Bij Oud Balder op de Markt in Berlaar zijn ze helemaal klaar om de zaak te openen. De laatste weken werd door de nieuwe Lierse ploeg ongeveer alles -behalve de naam- vernieuwd.

Bert Provoost

Zaakvoerder Bert Henderyckx (30) kijkt heel hard uit naar de opening. “Het is raar om een zaak over te nemen zonder te weten wanneer je kan starten. Eindelijk is het zover, ik heb het gevoel dat we er klaar voor zijn. We hebben veel geïnvesteerd in de aankleding en zijn gezegend met een mooi terras. We kunnen zo’n vijftig personen buiten zetten en voorzien een tent zodat iedereen gegarandeerd droog zit”, legt hij uit.

De Lierenaar zal het gezicht van de zaak worden in de zaal. Twee stadsgenoten staan achter de kookpotten. De chef wordt Gianni Foerts, die net als Bert zelf verhuist vanuit La Baraque in Lier. “We gaan voor een Franse keuken. Voorlopig zal de kaart op het terras nog iets beperkter zijn dan later de bedoeling is. Uiteraard zal er keuze genoeg zijn, zoals steak, een vispannetje, sliptong en snacks. Later willen we het aanbod van kwalitatieve vleesgerechten nog uitbreiden. Daar gaan we ons mee onderscheiden”, legt chef Gianni uit.

Het terras van Oud Balder telt een vijftigtal plaatsen. 

Het terras van Oud Balder telt een vijftigtal plaatsen. © Joren De Weerdt

De souschef wordt Vince De Keuster, die overkomt van één van de betere restaurants van Hasselt: De Kwizien. “Daar was ik ook souschef. Mijn vriendin is uit Lier afkomstig, dus nu kan ik in de streek werken”, verklaart hij.

Zoon van busbouwer

En er is nog een belangrijke schakel: Wim Van Hool. Als zoon van wijlen Paul Van Hool van de gelijknamige busbouwer zet hij nu zijn eerste stappen in de horeca. “Ik help Bert als medevennoot. Ik ken hem van de vorige zaak in Lier waar hij actief was. Ik kwam er geregeld eten en weet dat hij iets in zijn mars heeft. Toen hij me over zijn plannen vertelde, was ik heel enthousiast. Ik ben overtuigd dat dit een succes gaat worden. Ik ga hier heel geregeld komen eten.” (bepr)

Reserveren kan op het nummer 03-482.42.04
“We hebben veel geïnvesteerd in de aankleding”, vertelt zaakvoerder Bert Henderyckx. 

“We hebben veel geïnvesteerd in de aankleding”, vertelt zaakvoerder Bert Henderyckx. © Joren De WeerdtMEER OVER Heropening horeca

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio