Koningin Mathilde heeft recent nog een bezoek gebracht aan de toptentoonstelling in Museum Hof van Busleyden. 

Koningin Mathilde heeft recent nog een bezoek gebracht aan de toptentoonstelling in Museum Hof van Busleyden. ©  BELGA

Jury internationale museumprijs looft Museum Hof van Busleyden

Mechelen -

De titel ‘Europees Museum van het Jaar 2020’ haalde Museum Hof van Busleyden in Mechelen niet binnen, maar het heeft van de jury wel een speciale aanbeveling gekregen.

Het European Museum Forum reikt normaal jaarlijks een prestigieuze, internationale en felbegeerde prijs uit. Door corona reikte de jury de prijs van 2020 samen met die van 2021 uit. Het Stapferhaus Lenzburg in Zwitserland (2020) en Naturalis in het Nederlandse Leiden (2021) zijn de laureaten.

Van de jury kreeg Museum Hof van Busleyden wel een speciale aanbeveling. In het juryrapport staat dat de museumwerking bezoekers stimuleert tot creatief nadenken over uitdagende maatschappelijke vraagstukken. “Museum Hof van Busleyden maakt van de erfenis van de Renaissance een springplank voor een eigentijdse herinterpretatie van humanistische waarden”, luidt het. De jury looft in het bijzonder de gastvrijheid, de vooruitstrevende visie en gedurfde strategieën.

“Wij zullen de komende maanden trots het label ‘Finalist Europees Museum van het Jaar’ in al onze communicatie meedragen”, zegt Björn Siffer (Vld-Groen-m+), schepen van Cultuur. In het museum loopt nog tot 4 juli de toptentoonstelling ‘Kinderen van de Renaissance’. Daarvoor werden ondertussen al 16.000 tickets verkocht. svh

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio