Laura De Coninck maakte voor het afstudeerproject als geurkunstenaar een grote pluche borst die de geur van moedermelk verspreidt.

Laura De Coninck maakte voor het afstudeerproject als geurkunstenaar een grote pluche borst die de geur van moedermelk verspreidt. ©  Victoriano Moreno

Geurkunstenares Laura de Coninck ontwikkelt parfum op basis van moedermelk

Nog nooit van een geurkunstenaar of olfactieve kunst gehoord? Je bent wellicht niet alleen, want pas sinds vorig jaar kan je aan PXL Mad School of Arts in Hasselt de allereerste opleiding Olfactory Arts volgen. De Antwerpse kunstenares en journaliste Laura de Coninck (42), dochter van dichter Herman de Coninck en zijn tweede vrouw Lieve Coppens, heeft haar diploma inmiddels op zak. Of toch bijna. Ze rondt haar stage aan het befaamde Franse parfumhuis Givaudan momenteel nog af. Op zoek naar een parfum op basis van moedermelk. “Die geur brengt ons terug naar een oer-emotie, het gelukzalige gevoel van verbondenheid met je moeder. Een gevoel waar we de rest van ons leven naar blijven zoeken”, zegt Laura vanuit haar geurig atelier in hartje Antwerpen.

Karin Vanheusden


MEER OVER WeekendverhalenCITTA