Archiefbeeld. © rr

Albanese drugsbende opgerold na huiszoekingen in Antwerpen, Hoogstraten en Sint-Niklaas

Sint-Niklaas, Antwerpen, Hoogstraten -

De federale gerechtelijke politie (FGP) Oost-Vlaanderen heeft eind april elf verdachten opgepakt bij dertien huiszoekingen, waaronder zeven in Sint-Niklaas, vier in Antwerpen en één in Hoogstraten. Een voornamelijk Albanese bende wordt ervan verdacht drugs te hebben ingevoerd uit Nederland en die te hebben verdeeld in de regio Sint-Niklaas. Er werden tien mensen aangehouden. Dat meldt de federale politie.

(blg)

In oktober 2020 startte de FGP van Oost-Vlaanderen een onderzoek naar een bende die zich zou inlaten met het dealen van drugs in de regio van Sint-Niklaas. Uit onderzoek bleek dat de bende zich zou bevoorraden in Rotterdam, om de drugs vervolgens in de regio Sint-Niklaas te laten verdelen door loopjongens, van wie sommigen geen geldige verblijfspapieren hebben. Tevens was er een verdachte die ondertussen vermoedelijk een eigen netwerk voor het dealen van drugs aan het uitbouwen was in West-Vlaanderen.

Tien verdachten aangehouden 

Op 22 april 2021 werden er dertien huiszoekingen uitgevoerd: zeven in Sint-Niklaas, vier in Antwerpen, en telkens één in Koksijde en Hoogstraten. Er werden kleine hoeveelheden drugs (cocaïne en cannabis) aangetroffen en zes wagens werden in beslag genomen.

Bij deze actie werden elf verdachten opgepakt. Ze werden op 22 en 23 april voorgeleid bij de onderzoeksrechter. Tien verdachten werden aangehouden, een persoon werd vrijgelaten onder voorwaarden.

Broers

Vijf personen worden ervan verdacht de drugshandel georganiseerd te hebben. Het gaat om twee Albanese broers van 28 en 34 jaar oud, een 42-jarige Belg, een 28-jarige Albanees en zijn 26-jarige vriendin, allen bekend bij het gerecht. Zo verkeerden de twee broers in strafonderbreking voor een veroordeling tot 4 en 5 jaar voor het dealen van drugs en had de Belg al in Frankrijk in de gevangenis gezeten voor drugstransporten.

Zes personen worden ervan verdacht ingestaan te hebben voor de verdeling van de drugs in de regio Sint-Niklaas. Het gaat om vier Albanezen, een Kosovaar en een Belg. Vier van hen hadden geen geldige verblijfspapieren. (blg)

MEER OVER Drugsoorlog Antwerpen

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio