De klanten kunnen de chef aan het werk zien op zijn ofyr.  

De klanten kunnen de chef aan het werk zien op zijn ofyr.  © Marc Peeters

Bar Decan: streetfood met vleugje gastronomie op het terras

Westerlo -

Chef-kok Jan Decan uit Westerlo staat te trappelen om zijn ofyr bakplaat warm te stoken. Vanaf zaterdag wil hij zijn klanten verwennen op een terras in een gezellige partytent. Die staat op het grasveld tegenover het restaurant Decan aan de Sint-Lambertusstraat in Westerlo. “Op takeaway was ik een beetje uitgekeken en dit wordt een nieuwe uitdaging”, zegt Jan. “Streetfood met een vleugje gastronomie.”

Marc Peeters

In oktober van vorig jaar opende Jan Decan het Restaurant Decan. “Door de verplichte sluiting moesten we daar twee weken later alweer mee ophouden. We hebben dan noodgedwongen takeaway gedaan. Dat was zeker een succes maar het was toch niet de droom die ik in Westerlo wilde realiseren. De opening van de terrassen, schept al wat meer mogelijkheden en daar ga ik helemaal voor. Op ons terrein is er te weinig plaats voor een terras, maar het grasveldje van Toerisme Westerlo pal voor de deur is uitstekend geschikt. We zijn met het gemeentebestuur gaan praten en de toestemming liet niet lang op zich wachten.”

Bakplaat met hout gestookt

En dus staat er nu een gezellige witte halfopen tent waarin 24 mensen kunnen zitten. “We hebben ook een ofyr aan de tent geplaatst. Dat is een bakplaat die met hout wordt gestookt. We gaan ter plaatse koken zodat de gasten een stukje van de bereiding van de gerechten en het dresseren van de borden mee kunnen beleven.” De naam Restaurant Decan wordt tijdelijk omgedoopt tot Bar Decan. “We gaan onder meer voor entrecote, oesters, kreeft, gamba’s, pulled pork enzovoort. Ook een vegetarische schotel of verse Brusselse wafels staan op het menu. Je kan dat streetfood noemen maar ik probeer er toch al een stukje gastronomie aan toe te voegen. Gastronomie die we nog meer verfijnd in het restaurant willen gaan aanbieden.”

Op het terras van Bar Decan zijn uiteraard ook aangepaste streekbiertjes en wijnen ter beschikking. Reserveren is aangewezen maar geen verplichting. De bar is open van donderdag tot en met zondag van 12u tot het verplichte sluitingsuur 22u. Het terras heeft een warmteblazer zodat Belgisch weer het feestje niet zal vergallen. De Bar Decan blijft in principe open tot de horeca weer gewoon binnen gasten kan ontvangen.

Restaurantdecan.be

MEER OVER Handelaars en horeca Kempen

Meer nieuws uit de Kempen

DOEN! in de Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio