©  BELGA

Klap voor Antwerp: Lamkel Zé en nog drie spelers testen positief op corona

Antwerp FC krijgt daags voor de topper op Anderlecht een nieuwe klap te verwerken: Didier Lamkel Zé heeft positief getest op het coronavirus. De man die zich weer onmisbaar maakte in de ploeg van coach Vercauteren zal er zaterdagavond dus niet bij zijn. Bovendien is hij niet alleen: ook Dylan Batubinsika, Frank Boya en Felipe Avenatti testten positief.

yala, dige, dvd

LEES OOK: Vercauteren ondanks coronagevallen en blessuregolf: “Niet naar Anderlecht om even goeiedag te zeggen”

De tests van dinsdag leverden geen positieve gevallen op. Gisteren werden de spelers opnieuw getest. Daaruit bleek vanmorgen dat Lamkel Zé en Batubinsika positief zijn.

Voor Batubinsika, een vaste waarde in de Antwerpse defensie, is het geen primeur. In oktober testte hij al eens positief en toen miste hij ook twee belangrijke duels: de derby tegen Beerschot (25/10) en de Europa League-thuismatch tegen Tottenham (29/10).

Boya, die af en toe mag invallen, en Avenatti, die inmiddels uit het beeld verdwenen is, zaten al sinds vorig weekend in quarantaine.

“Een leeuw sterft nooit”

Lamkel Zé reageerde voor het eerst op het nieuws via Instagram: “Een leeuw sterft nooit.”

 

 ©  Instagram zelamkel

En nu?

De Great Old speelt zaterdag (20u45) op Anderlecht, volgende week donderdag (18u30) is er net een midweekmatch thuis tegen Club Brugge. Tijdens die wedstrijden zullen Lamkel Zé en Batubinsika met zekerheid nog in quarantaine zitten. Nadien is het afwachten voor een negatieve test. De volgende wedstrijd is op zondag 16 mei (18u30), opnieuw tegen Club Brugge.

Vooral in de verdediging wordt het puzzelen voor Frank Vercauteren. Jérémy Gelin is immers ook nog altijd out en het valt te betwijfelen dat hij dit seizoen nog in actie komt. Wellicht moet Ritchie De Laet weer naar achteren en komt Jordan Lukaku op de linkerflank.

De selectie voor de wedstrijd tegen Anderlecht:

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

MEER OVER Meest gelezen sport

Meer voetbalnieuws