Charles Leclef van brouwerij Het Anker opent een conceptcafé in winkelpark Malinas. 

Charles Leclef van brouwerij Het Anker opent een conceptcafé in winkelpark Malinas. ©  Dirk Vertommen

Brouwerij Het Anker opent Maneblusser City in Malinas

Mechelen -

De grote naam die een horecazaak opent in het nieuwe winkelpark Malinas in Mechelen is bekend. Brouwerij Het Anker opent er dit najaar Maneblusser City, een conceptcafé rond het gekende Mechelse stadsbier Maneblusser.

Sven Van Haezendonck

Naast de negentien winkels in Malinas wordt Maneblusser City de enige horecazaak in het winkelpark: een conceptcafé van achthonderd vierkante meter groot met een zonneterras. De Mechelse bureaus Nachtraven en De Bemanning werken het concept uit. “Gedreven door Mechelse fierheid hebben we onze verantwoordelijkheid genomen. Het was jammer geweest als deze nieuwe locatie zonder enige lokale aansluiting werd ingevuld”, zegt brouwer Charles Leclef.

“We vinden het belangrijk om aan de poorten van onze stad een Mechels getint eet- en drinkmoment aan te bieden. Met de projectontwikkelaar zaten we daarover snel op dezelfde lijn”, vertelt Leclef. Malinas, waar onder andere de grootste supermarkt van Albert Heijn in ons land komt, opent de deuren op 28 oktober.

LEES OOK:

Heropening terrassen op Mechelse Grote Markt en Vismarkt trekt veel volk

Mechelse horeca mag al zeker tot in voorjaar 2022 grotere terrassen zetten

Met Maneblusser City richt Het Anker zich in eerste instantie op de winkelende klanten van Malinas. “Wij willen voor hen een rust- en ontspanningsmoment creëren in een leuke en ongedwongen sfeer. Door de perfecte ligging van de site aan het op- en afrittencomplex Mechelen-Noord mikken we ook op een zakelijk publiek. Na sluitingstijd van de winkels moet er ook ruimte zijn voor activiteiten en animatie”, legt Charles Leclef uit.

 

 ©  Dirk Vertommen

Voor de brouwerij is het een gedurfde investering, want door de coronacrisis kampt ze met omzetverlies. “Toch willen we ons blijven engageren voor belangrijke, nieuwe projecten in onze thuisstad. Na de huidige gezondheidscrisis zullen mensen opnieuw de connectie bij elkaar opzoeken, en misschien zelfs nog iets meer dan vroeger in eigen stad”, zegt Leclef.

De nieuwe zaak moet complementair zijn met het aanbod in de binnenstad. “Afhankelijk van hoe het concept door de Mechelaars wordt gesmaakt, effenen we mogelijk het pad om het in de toekomst misschien naar andere locaties in binnen- en buitenland te brengen.”

Aangeboden door onze partners

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Jobs in de regio