Dominique Monami. 

Dominique Monami. ©  ldn

Monami speelt nieuwe tennisvelden Vrijbroekpark in met TSM-leerlingen

Mechelen -

De vernieuwde gravelvelden in het Vrijbroekpark in Mechelen zijn vrijdag officieel geopend. Gewezen toptennisster, Dominique Monami uit Leest, kwam de banen inspelen met korte partijtjes tegen leerlingen van de Technische Scholen Mechelen. De provincie investeerde in de nieuwe velden 135.000 euro

Leo De Nijn

Lieve Stoops, directeur Provinciale Groendomeinen regio Mechelen: “De provincie vernieuwde eerder de drie kunstgrasvelden. Nu waren de gravelbanen aan de beurt. Ze bleven een hele tijd gesloten door de werken. De velden werden nu gedraineerd en een gloednieuw systeem zorgt ervoor dat ze automatisch beregend worden met gerecupereerd regenwater. Op deze manier blijven de terreinen beter en vaker bespeelbaar. De winterstop voor de gravelvelden wordt nu ook korter. Er maken toch jaarlijks zo’n 15.000 tennissers gebruik van onze velden.”

De nieuwe tennisvelden. 

De nieuwe tennisvelden. ©  ldn

Dominique Monami, in 2000 nog goed voor een bronzen medaille op de Olympische Spelen, woont in Leest maar komt geregeld in het Vrijbroekpark sporten. “Dit zijn fantastische velden. Hopelijk gaan de jongeren die hier komen spelen de velden goed schoonvegen. Dat hoort nu eenmaal bij het tennis”, zegt de ex-tennisvedette.

Jonas Waegemans (20): “Ik wil de draad weer opnemen.” 

Jonas Waegemans (20): “Ik wil de draad weer opnemen.” ©  ldn

Jonas Waegemans (20): “Ik ben geen wekelijkse tennisser, maar ik vind het wel een toffe sport. Ik ben het dus een beetje verleerd, maar wil de draad weer opnemen. Zeker met deze nieuwe mooi aangelegde tennisvelden.”

Leraar Bert Tutteleers: “Het zijn juweeltjes van velden die ze hebben aangelegd.” 

Leraar Bert Tutteleers: “Het zijn juweeltjes van velden die ze hebben aangelegd.” ©  Leo De Nijn

Leraar Bert Tutteleers: “Door corona zijn we hier het voorbije jaar meer komen sporten dan andere jaren. We komen in het park met een 400-tal leerlingen van onze school lopen en aan gym doen. Het zijn juweeltjes van velden die ze hebben aangelegd. Gedaan met het water dat er na een fikse regenbui blijft opstaan.” Of hij na wat balslagen Dominique Monami aan kan? “Ze is nog altijd een topper in deze sport. Geloof mij”, geeft Bert nog mee.

Kevin: “Nu nog écht goed leren tennissen.” 

Kevin: “Nu nog écht goed leren tennissen.” ©  ldn

Kevin Gardner (18) uit Duffel blaast uit na een spelletje met Monami. “Een eer om tegen haar te mogen spelen. Eigenlijk is Kim Clijsters mijn favoriete speelster. Maar de gravelvelden zijn hier top. Nu nog écht goed leren tennissen.”

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio