Jackie Denis, Anjes Dierens, Stefaan Van Damme, Christophe Johanns en Sarah Stroobants zetten zich in voor de actie met zonnebloemen. 

Jackie Denis, Anjes Dierens, Stefaan Van Damme, Christophe Johanns en Sarah Stroobants zetten zich in voor de actie met zonnebloemen. ©  Dirk Vertommen

Groen organiseert actie om Mechelen vol zonnebloemen te zetten

Mechelen -

Groen maakt 25 jaar deel uit van het stadsbestuur in Mechelen. Om dat te vieren, hebben de partijleden een actie met zonnebloemen opgezet. Daar willen ze heel de stad mee vol zetten.

Sven Van Haezendonck

“We zitten in een moeilijke periode en veel mensen hebben het financieel en emotioneel zwaar. We voelen ons niet in feeststemming, maar dit is wel een moment om mensen samen te brengen en hoop te delen, want er is beterschap op komst. Daarom willen wij samen met alle Mechelaars heel de stad vol zonnebloemen zetten. Zo zetten we Mechelen letterlijk in de bloemetjes, in plaats van onszelf”, vertelt Christophe Johanns, vrijwilliger bij Groen en coördinator van de actie.

In principe heeft ieder gezin een zonnebloemkaart in de brievenbus gevonden. “Als je die tot 23 mei aan je straatraam laat hangen, komen onze vrijwilligers langs met een zakje zonnebloemzaad. Het is ook mogelijk om de zaadjes online te bestellen”, zegt Johanns. “Met de actie willen we ook tonen hoe wij aan politiek willen doen: niet boven of enkel voor, maar mét onze stadsgenoten”, zeggen Anjes Dierens en Jackie Denis, vrijwilligers van het eerste uur.

Meer dan veertig Mechelaars hebben zich kandidaat gesteld om elders in Mechelen zonnebloemen te zaaien: langs bermen en op braakliggende stukjes grond. “Daar zetten wij coronaproof enkele wildzaaiacties op in kleine groepjes. De jongeren nemen daarin het voortouw”, zegt Eva Jannes, voorzitter van Jong Groen Mechelen. De leden willen ook tips delen om de bloemen te kweken en mensen bij elkaar te brengen.

Intussen hebben al tachtig Mechelaars zich aangemeld om mee te zaaien.

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio