Themabeeld. 

Themabeeld. ©  Hollandse Hoogte / Flip Franssen

95% van leerlingen kan naar secundaire school van eerste of tweede keuze

Mechelen, Sint-Katelijne-Waver -

De eerste toewijzingsresultaten voor 79 secundaire scholen in Mechelen, Sint-Katelijne-Waver en enkele gemeenten in Vlaams-Brabant zijn gekend. Zo’n 95% van de jongeren kan vanaf september naar de school van eerste of tweede keuze. 3,5% van de leerlingen kreeg nog geen school toegewezen.

De voorbije weken konden ouders hun kinderen aanmelden via het online platform aanmelden.school. Daar zijn in totaal 79 middelbare scholen uit Mechelen, Sint-Katelijne-Waver, Haacht, Keerbergen en Rotselaar op aangesloten.  

“Een computersysteem verdeelde de geïnteresseerde zesdeklassers op basis van toeval over de deelnemende secundaire scholen van hun voorkeur. Door te werken met een digitaal aanmeldsysteem, krijgen alle kinderen gelijke kansen op een plaats”, zegt coördinator Johan Vrancken.

Eerste of tweede keuze

Het grootste deel van de leerlingen kreeg intussen een plek toegewezen. 95% van de scholieren start op 1 september in hun school van eerste of tweede keuze. 3,5% van de leerlingen kreeg nog geen school toegewezen. Daarvoor wordt een oplossing gezocht via verschuivingen of het creëren van extra plaatsen.

“Dat zo veel kinderen naar de school van hun eerste of tweede keuze kunnen, stelt ons gerust”, zegt Ria Marechal van VORM, de overkoepelende organisatie van de katholieke secundaire scholen in de Mechelse regio. “Bovendien is de wachtlijst dynamisch. We verwachten dus nog wel enkele verschuivingen. Daardoor zullen de resultaten nog gunstiger worden.” (svds)

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio