© bfm

Einde verkeershinder op Antwerpse Ring in zicht: gekantelde tankwagen met warme chocolade getakeld

Berchem -

De gekantelde tankwagen met warme chocolade is getakeld. Dat meldt de federale politie. De tankwagen zorgde sinds 5u vrijdagochtend voor grote hinder op de Antwerpse Ring in de richting van Nederland. Momenteel zijn door reinigingswerken drie van de vijf rijstroken beschikbaar. Over een half uur is de rijbaan weer volledig vrijgemaakt.

Sam Reyntjens, Nette LootsBron: Eigen berichtgeving, Belga

Het ongeval gebeurde vrijdagochtend rond 5u ter hoogte van het knooppunt Antwerpen-Zuid op de Ring in de richting van Nederland. Volgens de eerste informatie ging de tankwagen aan het slippen omdat de chauffeur een andere wagen probeerde te ontwijken, die net tegen de vangrail was gereden.

 ©  bfm

De tankwagen, geladen met warme chocolade, belandde op zijn flank. Veel chocoladefabrieken kopen hun chocolade in vloeibare vorm, die dan vervoerd moet worden door tankwagens zoals deze. Eerder werd gemeld dat het om chocolademelk ging, maar dat klopt niet.

Er liep bovendien brandstof uit de tank, waardoor het wegdek ook nog gereinigd moest worden. Door het ongeval was de Antwerpse Ring in de richting van Nederland urenlang bijna volledig versperd. Vanaf 7.30u zijn drie linkerrijstroken vrijgemaakt. Voor het takelen van de tankwagen werd lange tijd een extra rijstrook afgesloten.

© bfm

Intussen zijn drie rijstroken weer beschikbaar. Twee rijstroken blijven afgesloten voor het reinigen van het wegdek, zo meldt het Vlaams Verkeerscentrum. De federale politie verwacht dat over een half uur de rijbaan weer volledig vrij is.

© bfm

Het was al het tweede ongeval met een vrachtwagen in de Antwerpse regio afgelopen nacht. Op de E34 Linkeroever reed een vrachtwagen op de betonnen vangrail bij de werken richting Knokke. Er kwamen veel brokstukken en olie terecht op de rijbaan, die zo’n twee uur afgesloten moest worden terwijl de brandweer alles kwam opruimen. De takeldienst kwam de vrachtwagen weghalen. Het verkeer moest omrijden via de Charles De Costerlaan.

Het ongeval op de E34. ©  bfm

© bfm

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners