Dhenia Covens vertrok in een stemmig gele outfit donderdag vanuit de luchthaven van Zaventem naar Florida. 

Dhenia Covens vertrok in een stemmig gele outfit donderdag vanuit de luchthaven van Zaventem naar Florida. ©  rr

Dhenia Covens afgereisd naar verkiezing Miss Universe in Florida

Vremde -

Dhenia Covens (27) uit Vremde, tweede eredame op Miss België 2018, is donderdag naar de Verenigde Staten vertrokken om ons land te vertegenwoordigen op Miss Universe.

Kristin Matthyssen

De verkiezing van Miss Universe 2020 werd vorig jaar door corona uitgesteld. Normaal was Céline Van Ouytsel, de regerende Miss België, toen gegaan. Vanwege de pandemie besliste ze zelf om niet aan internationale verkiezingen deel te nemen. De organisatoren van Miss België vroegen of Dhenia Covens wou aantreden.

Dhenia was met haar 24 jaar in 2018 de oudste van de Miss België-kandidates en werd door de groep ‘het moederke’ genoemd. Ze werd eerder al Miss Vlaanderen. In 2018 moest ze nog de duimen leggen voor Miss België Angeline Flor Pua.

“Ik ben nu onderweg naar Fort Lauderdale voor de competitie die in 2020 werd uitgesteld”, stuurde Dhenia gisteren nog een berichtje tijdens een tussenstop.

Miss Universe 2020 is de 69ste editie en vindt plaats op 16 mei in het Seminole Hard Rock Hotel & Casino in Hollywood, Florida. Er moet een opvolgster worden gezocht voor Zozibini Tunzi uit Zuid-Afrika, die iets langer dan normaal haar kroontje mocht dragen.

Dhenia moet na landing 24 uur in quarantaine doorbrengen in een hotelkamer en zelfs haar valiezen zullen op corona getest worden. Dhenia kan geschiedenis schrijven, want alleen nog maar Miss België 1930, Annette Duchâteau, schopte het ooit tot Miss Universe.

In het dagelijks leven is de Boechoutse shopmanager van kledingmerk Hollister in het Wijnegem Shopping Center. Na 2018 bleef ze als catwalkcoach actief binnen Miss België.

Bookmakers

Ook Miss France, Amandine Petit, liet deze verkiezing overigens aan zich voorbijgaan. Zij laat zich vervangen door Clémence Botino.

De bookmakers voorspellen winst voor Thailand of de Filipijnen. Normaal nemen 85 landen deel. Iedereen moet constant een mondmasker dragen, behalve op het podium. In de zaal zullen duizend voor de meisjes onbekende Amerikanen zitten. Het evenement wordt gratis gestreamd via The #Roku Channel.

Meer nieuws uit stad en rand

DOEN! in Antwerpen

Mobiliteit - Stad & rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio