Stenen uitbreken in de Lageweg bleek moeilijker dan gedacht. Volgende week werken de leerlingen verder. 

Stenen uitbreken in de Lageweg bleek moeilijker dan gedacht. Volgende week werken de leerlingen verder. © Jan Van der Perre

Leerlingen Don Bosco leggen geveltuintjes aan in Lageweg

Hoboken -

Leerlingen van het deeltijds onderwijs van Don Bosco leggen 25 geveltuintjes aan in de Lageweg. De bewoners in kwestie hadden zich hiervoor opgegeven, het district biedt de planten aan. “Een groener uitzicht voor een belangrijke invalsweg van Hoboken”, zegt districtsschepen Tom De Boeck (Vooruit).

Andreas Rotty

De leerlingen, tussen 15 en 21 jaar oud, doen het werk als deel van een traject om arbeidservaring op te doen. Dat traject volgen ze op de dagen dat ze geen les hebben. Ze breken eerst enkele trottoirstenen met koevoeten en beitels uit en leggen er vervolgens een laagje aarde in om de plantjes te kunnen planten. Daarna is het aan de bewoners om het verder onderhoud voor hun rekening te nemen, zoals is afgesproken met het district. Het is een proefproject dat het district wel verderzetten in andere straten, als het goed uitdraait.

“Ze doen het graag”, zegt leerkracht Jo Naets. “Het is ook een aangenaam werkje, als het weer mee zit. En we hebben wat sociaal contact met de bewoners, die naar buiten komen om een babbeltje te doen of zelfs een handje willen toesteken”. De leerlingen hadden wel onderschat hoe stevig sommige stoepstenen verankerd liggen. “Ze zijn moeilijk los te krijgen. Dus het werk zal langer duren dan gepland. Volgende week werken we verder.”

Districtsschepen voor Stadsmakers Hoboken Tom De Boeck (Vooruit) is blij dat de Lageweg wat groen krijgt. “Iedereen die langshier Hoboken binnenkomt, kan zo meegenieten van een groener uitzicht, een stukje natuur aan de woninggevels. Door meerdere geveltuinen tegelijk aan te leggen, maken we meteen een heel verschil, met toch een vrij beperkte ingreep. De betrokkenheid van de bewoners en de school vormen sowieso een grote meerwaarde.”

CITTA

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio