Johan Ceuleers, Wim Voss, Alain Jacobs en Wesley Dewachter van Viaprintix. 

Johan Ceuleers, Wim Voss, Alain Jacobs en Wesley Dewachter van Viaprintix. © Ward Bosmans

Printix en Viaprint slaan handen in elkaar en willen samen dé referentie worden

Mechelen -

Sinds 1 mei vormen Printix uit Mechelen en Viaprint uit Rumst samen een joint venture onder de voor de hand liggende naam Viaprintix. Beide bedrijven zijn actief in digitale printoplossingen. Ze willen elkaar door deze samenwerking versterken en in de regio Mechelen uitgroeien tot dé referentie binnen hun vakgebied.

Ward Bosmans

Printix werd in 2009 opgericht door Johan Ceuleers en de gekende Mechelse ondernemer Wim Voss. “Het ontstond als een spin-off van zusterbedrijf Tailormate”, vertelt Wim Voss. “Maar we groeiden op een organische manier uit tot een bedrijf met tal van printfaciliteiten en een uitgebreid machinepark. Wij voerden veel printopdrachten uit voor anderen, maar hadden zelf geen salesmensen. Bij Viaprint is dat eigenlijk bijna net andersom.”

Viaprint werd in 2017 opgericht door Wesley Dewachter en Alain Jacobs. Het bedrijf uit Rumst bouwde in enkele jaren tijd een brede klantenportefeuille uit.

Kruisbestuiving

“Viaprint zal met zijn uitgebreide kennis in printtoepassingen alle bestaande commerciële contacten verder uitbouwen. Printix zal die printingopdrachten uitvoeren met ons uitgebreid machinepark. Een echte win-win dus”, stelt Johan Ceuleers van Printix. Wim Voss bevestigt dat het niet zomaar een commerciële samenwerking is, maar een echte kruisbestuiving. “Beide bedrijven worden namelijk aandeelhouder van elkaar. Dat is belangrijk om deze samenwerking te doen slagen want hierdoor delen we dezelfde belangen.”

Ook Wesley Dewachter en Alain Jacobs zijn opgetogen over de samenwerking. “Het geeft onze beide bedrijven extra slagkracht. Wij kunnen ons commercieel netwerk verder uitbouwen met een betrouwbare partner waarin wij zelf aandeelhouder zijn. Door de sterke groei de afgelopen jaren was onze productiecapaciteit stilaan uit zijn voegen aan het barsten. Door de joint venture kunnen we nu verder groeien en tegelijkertijd de kwaliteit blijven garanderen naar onze klanten.”

MEER OVER Ondernemen

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio