Hoofdfiguur T.E. schakelde ook zijn zoon mee in om drugs te verkopen. 

Hoofdfiguur T.E. schakelde ook zijn zoon mee in om drugs te verkopen. ©  Getty Images

Spilfiguur van drugsbende verkoopt drugs onder de naam DDT

Bornem -

Het Openbaar Ministerie heeft donderdag celstraffen tot vier jaar gevorderd tegen een negenkoppige drugsbende die bestond uit mensen uit Bornem. Ze dealden op aanzienlijke schaal cannabis, amfetamines en cocaïne. Opvallend: drie van de negen beklaagden waren familie van elkaar.

Het onderzoek startte in 2017. Speurders kwamen te weten dat M.O., een 35-jarige Bornemnaar, zich mogelijk inliet met drugs. Er werd een telefonieonderzoek opgestart en stukje bij beetje kreeg de politie een hele drugsbende in het vizier. Volgens het Openbaar Ministerie was Bornemnaar T.E. draaischijf van de organisatie. Hij was het die drugs verhandelde onder de naam DDT, verwijzend naar de figuur in FC De Kampioenen.

De man kocht de drugs aan in het buitenland en verkocht ze hier verder. Hij schakelde ook zijn zoon D., die in 2017 net meerderjarig was, mee in voor de verkoop. En om de zaak zo familiaal mogelijk te houden, werd ook de broer van E. mee ingeschakeld bij de verkoop van drugs.

T.E. en zijn broer lieten donderdag verstek gaan voor hun proces. Zoon D. gaf de feiten toe. “Hij was loyaal tegenover zijn vader en kon geen afstand van hem nemen”, zei advocate Avelien Van der Veken.

Het Openbaar Ministerie eiste vier jaar cel tegen T.E. Zijn broer E. riskeert 37 maanden cel en zoon D. 18 maanden. De andere beklaagden, M.O., V.M., M.D., A.B., S.B. en A.V. hangen celstraffen van 9 maanden tot 2 jaar cel boven het hoofd. Vonnis valt volgende maand.

 (tdk)

MEER OVER Misdaad Mechelen

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio