Het kunstwerk symboliseert de wereld die hard getroffen wordt door een onzichtbaar virus. 

Het kunstwerk symboliseert de wereld die hard getroffen wordt door een onzichtbaar virus. © Thomas More Campus De Nayer

Docenten De Nayer maken kunstwerk van coronavirus via 3D-metaalprinten

Sint-Katelijne-Waver -

Drie docenten van Campus De Nayer van de Thomas More Hogeschool in Sint-Katelijne-Waver maakten een kunstwerk via 3D-metaalprinten. Het kunstwerk verwijst naar het coronavirus en moet op termijn volledig verdwijnen, net als het virus zelf. De opbrengst van een eventuele verkoop gaat naar getroffen organisaties.

De onderzoeksgroep op Campus De Nayer van Thomas More is een van de pioniers op het vlak van programmatie en productie van complexe onderdelen via 3D-metaalprinten. Dat bewezen drie docenten van de hogescholen met de productie van een uniek kunstwerk.   

 

 ©  Thomas More Campus De Nayer

“Het kunstwerk symboliseert de wereld die hard getroffen wordt door een onzichtbaar virus”, luidt het. “Want hoewel het werk is gemaakt van metaal dat op het eerste gezicht ongenaakbaar lijkt, zal het toch sterk aangetast worden door de moleculen die in de lucht aanwezig zijn. De snelheid waarmee dat proces verloopt, is afhankelijk van de plaats waar het werk staat. Door de jaren heen zal het werk steeds verder corroderen en op termijn zelfs verdwijnen, net zoals het coronavirus.”

De docenten willen het werk graag verkopen aan geïnteresseerde gemeenten, steden of bedrijven en zo een communityproject opstarten. “Met dit kunstwerk kunnen de slachtoffers van de pandemie herdacht of de ontwikkelaars van vaccins geëerd worden. Met het geld willen we organisaties steunen die getroffen werden door de coronacrisis.” (svds)

MEER OVER Blikvangers Mechelen

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio