PODCASTTIP. ‘Bob’ van Audiocollectief Schik

Gazet van Antwerpen luistert. Naar jou als je iets te vertellen hebt, maar ook naar de vele podcasts die gemaakt worden. De strafste, of ze nu over de regio gaan of door creatievelingen uit onze provincie worden gemaakt, bundelen we geregeld in onze Podcasttips.

THEMA: Vanuit haar kamer in Antwerps woonzorgcentrum vertelt Elisa van 84 jaar over haar grote jeugdliefde Bob, die haar buurjongen was in Borgerhout in 1947. Tot voor kort hadden Elisa’s drie dochters nog nooit gehoord van Bob, nu kan hun moeder niet zwijgen over hem én zou ze zelfs ooit een kindje gekregen hebben van Bob. Heeft hij echt bestaan of kan Elisa feit en fictie niet meer uit elkaar houden?

WIE IS DE MAKER: Audiocollectief Schik. Een collectief van drie vrolijke dames met die in deze reeks niet alleen de perfecte toon vinden om Elisa op haar gemak te stellen, maar ook om het verhaal van Bob stap voor stap te ontrafelen zonder te ver te gaan.

WAAROM MOET JE LUISTEREN? Bob is een paar jaar geleden gemaakt, maar blijft één van de mooiste podcastreeksen gemaakt in ons land. Je moet luisteren omdat Antwerpen een glansrol krijgt en Elisa zich zo mogelijk nog een mooiere rol toe-eigent. Haar breekbare, maar zelfzekere stemmetje met Antwerpse tongval maakt de reeks tot meeslepend luistervoer. Je voelt Elisa’s ogen fonkelen door je hoofdtelefoon wanneer ze spreekt over ‘haar’ Bob. Wees gewaarschuwd: Na het luisteren van de reeks kun niet meer door Borgerhout wandelen zonder te denken aan Bob en Elisa in de voortuin.

QUOTE: “Waar is dat kinneke gebleven? Waar is dat? Dat weet ik dus niet, dat zijn dingen die grote vraagtekens zijn bij mij”

Volg hier de podcast

Spotify

 rvr

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER