Archiefbeeld. 

Archiefbeeld. © rr

Politie arresteert woningdief van reeks inbraken

Antwerpen -

De Antwerpse politie heeft woensdag een 35-jarige woningdief gearresteerd na een melding van een inbraak in de Londenstraat. De verdachte kon nog aan tien andere inbraken gelinkt worden.

(nelo)

Eind april startte de lokale recherche een onderzoek naar verschillende inbraken. “De dader ging telkens op dezelfde manier te werk door de woning via het keldergat binnen te dringen”, zegt Wouter Bruyns, woordvoerder van de Antwerpse politie. “Door een goede samenwerking tussen de misdaadanalysen van ILP (Intelligence led policing) en de recherche eigendommen konden we snel achterhalen wie in aanmerking kwam voor de feiten.”

“Woensdagmiddag liep er dan opnieuw een melding binnen van een inbraak”, aldus Bruyns. “Deze keer aan de Londenstraat. En opnieuw zou iemand via het keldergat proberen binnen te geraken.” De onderzoekers volgden de tussenkomst van heel dichtbij op en deelden hun informatie met de interventieteams.

In de omgeving van het Sint-Jansplein kon de politie de verdachte vatten. Naast de inbraak aan de Londenstraat, kon de recherche de verdachte ook linken aan nog tien andere feiten van laatste weken. De verdachte van 35 jaar is gearresteerd en komt bij de onderzoeksrechter.

CITTA

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio