©  GOYVAERTS/GMAX AGENCY

Grote kuis op het Kiel: ook Ibara en De Keersmaecker moeten vertrekken

Brian De Keersmaecker en Prince Ibara keren deze zomer niet terug naar Beerschot. De opties in hun aflopende contracten werden niet verlengd, beide jongens zullen de club eind juni als vrije spelers verlaten. En zo gaat de grote kuis op het Kiel voort. Twee weken geleden kregen al vijf spelers van de A-kern te horen dat hun aflopende contracten niet werden verlengd.

Koen Frans

Brian De Keersmaecker (21) en Prince Ibara (25) zullen Beerschot na dit seizoen verlaten. Beide spelers worden momenteel verhuurd aan respectievelijk FC Eindhoven en Châteauroux. De Keersmaecker is een ex-jeugdspeler van Germinal Beerschot en Club Brugge, in 2018 keerde hij terug naar het Kiel. Twee jaar geleden scoorde hij nog bij zijn debuut voor het eerste elftal in een PO2-wedstrijd tegen Eupen. Sindsdien speelde hij nog 16 keer voor Beerschot, waarin hij nog één keer kon scoren. Het voorbije seizoen was hij titularis op uitleenbasis bij FC Eindhoven in de Nederlandse tweede klasse.

Prince Ibara kwam in de zomer van 2019 transfervrij over van de Algerijnse topclub USM Algier, maar de Congolese spits kon geen potten breken op het Kiel. Hij scoorde voor Beerschot geen enkele keer en werd dit seizoen twee keer uitgeleend: voor de winterstop aan Neftchi Baku, na de winterstop aan Châteauroux. In Azerbeidzjan scoorde hij één keer, in Frankrijk drie keer.

 

 ©  GMAX AGENCY

Grote kuis

Met het vertrek van De Keersmaecker en Ibara gaat de grote kuis op het Kiel voort. Twee weken geleden kregen ook Denis Prychynenko, Loris Brogno, Grégory Grisez, Yan Vorogovskiy en Zakaria Bakkali al te horen dat hun aflopende contracten niet werden verlengd. Met Fessou Placca, Keres Masangu, Dario van den Buijs en Jorn Vancamp keren deze zomer overigens nog vier verhuurde spelers terug naar Beerschot. Zij liggen alle vier nog minstens een jaar onder contract en worden eind mei dus gewoon op de club verwacht. Over de aflopende huurcontracten van Abdoulie Sanyang en George Broadbent werd nog niets beslist.

De Keersmaecker. Scorend bij zijn debuut in 2019. 

De Keersmaecker. Scorend bij zijn debuut in 2019. ©  BELGA

MEER OVER K. Beerschot V.A.

Meer voetbalnieuws