Brandweer redt vastzittend paard met graafmachine uit gracht

Ranst -

In een smalle gracht is donderdagochtend een paard vastgeraakt nadat ze moest uitwijken voor een voorbijrijdende wagen. De brandweer kwam ter plaatse en heeft het dier met behulp van een graafmachine uit de gracht kunnen trekken. Intussen staat het paard weer veilig in de wei.

(nelo)

Brandweer Zone Rand kreeg om 9u20 een oproep van een paard dat vastzat in een smalle gracht op de Hallebaan in Ranst. “De eigenaar was haar ruin Robin, van 27 jaar, in de weide gaan zetten”, zegt brandweerkapitein Dirk Van Nuffel. “Toen ze te voet, met het dier aan de hand terug aan de wei kwamen, moesten ze uitwijken voor een voorbijrijdende wagen en is het paard in de gracht gegleden.”

Het paard raakte zelf niet meer uit de gracht. De eigenaar heeft in paniek de hulpdiensten verwittigd. Toen de brandweer aankwam, lag Robin op zijn rug in de gracht. “We hebben meteen een dierenarts erbij gehaald om het paard mee uit de gracht te begeleiden”, aldus Van Nuffel.

Met een graafmachine van een van de buren hebben ze een stuk van de oever kunnen weggraven tot een zachte helling, waardoor het paard op zijn zij kwam te liggen. “Zo hebben we hem met touwen en mankracht uit de gracht kunnen trekken.” Uiteindelijk is de ruin zelfstandig terug rechtgestaan en is hij ongedeerd.

De hele bevrijding heeft een tweetal uur geduurd. Nu staat Robin weer veilig in de wei.

 

 © BFM

 

 © BFM

 

 © BFM

 

 © BFM

 

 © BFM

MEER OVER Meest gelezen

Meer nieuws uit stad en rand

DOEN! in Antwerpen

Mobiliteit - Stad & rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio