In 2015 werden enkele schoten afgevuurd op de parking van dancing La Rocca in Lier. 

In 2015 werden enkele schoten afgevuurd op de parking van dancing La Rocca in Lier. ©  Chris Van Rompaey

Dader schietpartij La Rocca veroordeeld tot 5 jaar cel

Lier -

De Mechelse correctionele rechtbank heeft Baftir S., een man die ondertussen in het Spaanse Marbella woont, veroordeeld tot 5 jaar cel. De man had in 2015 enkele schoten afgevuurd op de parking van dancing La Rocca in Lier. Daarbij werd een andere bezoeker van de dancing drie keer geraakt.

De feiten dateren al van november 2015. De rechtbank veroordeelde Baftir S. tot vijf jaar effectieve celstraf. Omdat hij het proces niet had bijgewoond, tekende hij verzet aan tegen de uitspraak.

S. was na een avondje stappen in het Brusselse nog afgezakt naar La Rocca. Toen er problemen ontstonden op de parking en S. naar eigen zeggen werd verhinderd om met de auto te vertrekken, greep hij naar een vuurwapen en schoot enkele malen in de richting van de grond.

Een andere aanwezige, kickbokser Ismail E.A., werd drie keer geraakt. De man raakte zwaargewond en ondervindt tot op vandaag grote hinder. “Ik heb pijn. Veel pijn. Zelfs als ik gewoon in mijn bed lig”, reageerde de man. “Ik was kickbokser. Het voorval betekende meteen het einde van mijn carrière. Het is zelfs zo erg dat de chirurgen de restanten van de kogels niet uit mijn been kunnen verwijderen.”

De correctionele rechtbank legde de man opnieuw vijf jaar effectief op en sprak ook de onmiddellijke aanhouding uit. (tdk)

LEES OOK: Slachtoffer schietpartij aan La Rocca: “Ik heb na zes jaar nog altijd veel pijn” MEER OVER Blikvangers Mechelen

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio