©  LAPRESSE

De Giro is nog niet bezig en zit al met een vals positief coronageval

Geen Alessandro Tonelli aan de start van de Ronde van Italië. De Italiaan van Bardiani-CSF legde een vals positieve coronatest af.

Vincent Van Genechten

“We kunnen het risico niet nemen om de ploeg of de organisatie van de Giro in moeilijkheden te brengen”, aldus ploegmanager Roberto Reverberi bij Tuttobiciweb. “We zijn dus met tegenzin gedwongen om deze beslissing te nemen. Alessandro is enorm teleurgesteld. Hij had zich goed voorbereid op deze Giro. Het team rekende op zijn vecht- en aanvalslust.”

Tonelli, die vorig jaar 51ste werd in de eindstand van de Giro, wordt bij de Italiaanse wildcardploeg vervangen door zijn landgenoot Filippo Zana.

“Mijn positieve test werd gevolgd door drie negatieve testen”, aldus de Italiaan op zijn Instagram-pagina. “Het ging dus om een vals positieve test. Maar in overleg is beslist om niet te starten en geen van mijn collega’s in gevaar te brengen. Mijn maandenlange opofferingen verdwijnen nu in het niets, maar het is helaas zo. Ik weet dat het seizoen nog lang is.”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

MEER OVER Giro d'Italia/Ronde van Italië

Meer sportnieuws