©  EPA-EFE

Thierry Neuville rijdt ook de komende jaren het WK rally voor Hyundai: “Ik ben nog niet klaar om te stoppen”

Thierry Neuville en de Est Ott Tänak zullen ook de volgende jaren voor Hyundai Motorsport het WK rally rijden. Dat heeft Hyundai Motorsport donderdag in een persbericht laten weten.

Bron: BELGA

Neuville, die al sinds 2014 aan de slag is bij de Zuid-Koreaanse constructeur, doet er nog eens drie jaar bij. Sinds 2014 won Neuville 13 WK-rally’s en eindigde hij vier keer op rij twee in het wereldkampioenschap. Neuville had de voorbije twee jaar ook een belangrijk aandeel in de dubbele wereldtitel van Hyundai bij de constructeurs. Ott Tänak vervoegde Hyundai Motorsport als wereldkampioen in 2020. Hij won vorig seizoen de rally van Estland en stond driemaal op het podium.

Thierry Neuville en Hyundai Motorsport zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Sinds 2014 werken beide partijen samen. De Belg heeft een fundamentele rol gespeeld bij de ontwikkeling en progressie dat het team de voorbije zeven jaar maakte. Bij zijn debuut in 2014 won Neuville in Duitsland zijn eerste WK-rally. Zeven jaar later staat de teller bij de Belg op dertien zeges, twee wereldtitels bij de constructeurs en meerdere vicewereldtitels. Dat maakt dat de Belg vergroeid is met het team. Samen zetten ze nu een stap naar een nieuw tijdperk met hybride rallywagens. Met inbegrip van het driejarig contract dat Neuville ondertekende zal hij straks tien jaar voor Hyundai Motorsport gewerkt hebben. Zo’n lange samenwerking is ongezien.

 

 ©  EPA-EFE

“Ik ben blij”

“Het was mijn bedoeling om mijn werk in het WRC verder te zetten met Hyundai Motorsport. Ik ben blij dat ik een meerjarig contract kan ondertekenen bij het team dat mijn tweede familie is geworden”, zegt Thierry Neuville. “Behalve het feit dat ik me er goed voel, hebben hun vastberadenheid en hun drang om altijd proberen te winnen mij overtuigd om door te gaan met de fantastische reis die we zeven jaar geleden samen begonnen. Hun aanpak en ambities voor de nieuwe uitdagingen van volgend jaar, met het nieuwe hybride WRC-reglement, is ook veelbelovend. Ik hou van de rallysport en ik ben nog niet klaar om te stoppen. Ik droom er al van sinds ik een kind ben en dankzij Hyundai en mijn sterke motivatie, toewijding en vastberadenheid, blijf ik het beste van mezelf geven!”

“We zijn verheugd dat we onze relatie met Thierry en Ott ook na 2021 kunnen voortzetten met meerjarige overeenkomsten”, zegt teamverantwoordelijke Andrea Adamo. “Door in de toekomst met deze twee getalenteerde rijders te blijven samenwerken, tonen we eens te meer onze voortdurende vastberadenheid en ambitie om te slagen in het WRC en bevestigen we opnieuw de sterke betrokkenheid van Hyundai bij het kampioenschap dat in 2022 zijn nieuwe hybride tijdperk ingaat. Zowel Thierry als Ott hebben bewezen uitzonderlijke ambassadeurs te zijn voor het merk en het team. Ik wil Thierry bedanken voor zijn loyaliteit aan Hyundai Motorsport sinds 2014 en Ott voor zijn vertrouwen in ons en ons werk. We zijn erg blij dat we met hen kunnen blijven samenwerken. We beginnen binnenkort aan de cruciale testfase van onze nieuwe wagen. Samen met Thierry en Ott kunnen we een soepel testplan uitvoeren.”

Door de contracten van Neuville en Tänak al in mei te bevestigen kan het team uit Alzenau nu de volledige focus op de ontwikkeling van de nieuwe rallywagen vestigen. Het prototype, gebaseerd op de Hyundai i20 N straatversie, zal in de nabije toekomst de testfase ingaan.

MEER OVER Thierry Neuville