©  BELGA

 

 ©  BELGA

 

 ©  Isosport

 

 ©  BELGA

1 / 4
thumbnail:  
thumbnail:  
thumbnail:  
thumbnail:  

Genekt in slotseconden: Antwerp baalt van gelijkspel op Anderlecht

Dan toch geen eerste driepunter voor Royal Antwerp FC in deze play-offs. De Great Old leek in het Astridpark nochtans de volle buit te pakken nadat Mbokani negentig minuten lang de hoofdrol opeiste en vier keer scoorde, waarvan twee treffers voor buitenspel werden afgekeurd. In het absolute slot kopte Miazga alsnog de 2-2 tegen de touwen, een bittere pil voor de bezoekers, en een uitslag waar geen van beide teams iets mee opschieten.

LEES OOK:

• Frustratie troef bij Vercauteren: “Ik zou beter eerst douchen voor ik reageer”

• Stem hier op jouw Man van de Match na Anderlecht-Antwerp

• ONS OORDEEL. Perfectie nabij voor Mbokani, die Antwerp net niet kan laten winnen

Wat als Lukaku vijf minuten voor rust iets koelbloediger was gebleven? Met die bedenking bestelden heel wat Antwerp-fans halfweg wedstrijd het laatste pintje van de dag op hun geliefde terras. Lukaku miste eigenlijk een niet te missen kans. Prima diep gestuurd door een sterk spelende Hongla duwde de winger het leer alsnog over de kooi van Anderlecht-doelman Verbruggen.

Gehavend Antwerp

Het was de beste mogelijkheid in een eerste helft die lange tijd de verwachtingen niet inloste. Nog even herhalen: de Great Old reisde verzwakt naar het Lotto Park. Lamkel Zé, Batubinsika, Avenatti en Boya ontbraken wegens corona. Haroun, Gélin, Nsimba en Coopman zitten nog in de ziekenboeg. Bij de thuisploeg was het vertrouwen na zeven opeenvolgende wedstrijden zonder nederlaag groot. Toch greep Kompany in. Trebel en Ashimeru ruimden plaats voor Cullen en Bruun Larsen.

Het matchbegin bleek veelbelovend. Na vijf minuten moest Seck alle zeilen bijzetten om Nsimba de pas af te snijden. Hij betaalde zijn noodingreep met een geel karton. Aan de andere kant van het veld wilde Mbokani laten zien dat een oude vos zijn streken niet verliest. Anderlecht haakte af in de strijd om de Congolees die na dit seizoen transfervrij is ‘omdat hij te weinig loopt’. “Zijn fysieke data zouden moeilijk te verzoenen zijn met onze maatstaven”, liet sportief directeur Peter Verbeke in De Morgen optekenen. Qua gelopen kilometers zal het in de herfst van zijn carrière inderdaad allemaal wat minder zijn, maar op zijn duelkracht staat nog steeds geen maat. Cobbaut had zijn handen vol met Mbokani, een voorbode voor wat kort na het rustsignaal volgde.

Twee goals met finesse

Na drie minuten in de tweede helft verslikte Cobbaut zich in zijn controle. Een onvergefelijke fout met Mbokani in de buurt. De spits zette koers richting doel en lobde Verbruggen op achteloze wijze. Een doelpunt met zijn handelsmerk, zoals hij destijds in de hoofdstad zo vaak raak schoot. Lang duurde de Antwerpse vreugde niet. Op assist van Bruun Larsen stelde Verschaeren fraai gelijk. Na een saaie eerste helft waren deze goals met veel balgevoel welgekomen.

Plots regende het kansen. Butez hield El Hadj van de 2-1. De VAR deed hetzelfde met Mbokani’s tweede van de avond. Aan het begin van de nochtans knappe aanval liep de uitblinker buitenspel. Beide teams bleven gevaar stichten. Nmecha pakte een cadeau De Laet niet uit. Verbruggen moest zijn lijf helemaal strekken om Mbokani’s kopbal te stoppen.

Dieu bleef werken, én scoren. Na een gemeten doorsteekbal van Hongla legde hij de bal proper in het mandje. Geloof het of niet: opnieuw greep scheidsrechter Lambrechts naar zijn oortje. Opnieuw ging een buitenspelfase de actie vooraf. Doodzonde voor de rode brigade.

Geen loon naar werken

Mbokani liet de moed niet zakken, en leek het laatste woord te krijgen. Nadat Trebel Buta onderuit haalde, ging de bal op de stip. Mbokani faalde niet, en ook de VAR gaf dit keer geen krimp. Antwerp leek stand te houden, tot Miazga vlak voor affluiten nog met het hoofd gelijkmaakte. Zuur voor RAFC, dat voor de tweede week op rij niet kreeg wat het verdiende en met 1 op 6 op plaats vier blijft hangen.

    MEER OVER RAFC - Royal Antwerp FC

    Meer voetbalnieuws