©  rr

Podcasttip. Don Vitalski’s Antwerpen in de jaren 90

Gazet van Antwerpen luistert. Naar jou als je iets te vertellen hebt, maar ook naar de vele podcasts die gemaakt worden. De strafste, of ze nu over de regio gaan of door creatievelingen uit onze provincie worden gemaakt, bundelen we geregeld in onze Podcasttips.

THEMA: Hoe beleefde onze stad de periode tussen de val van de Muur in 1989 en 9/11 in 2001, de vooralsnog laatste glorieperiode van onze beschaving?

DE MAKERS: De cracks van Radio Rix in Deurne lieten schrijver, theatermaker en nachtburgemeester Vitalski in tien afleveringen debatteren met telkens twee vooraanstaande Antwerpenaars uit de toenmalige culturele en uitgaanswereld: deejays, cafébazen, acteurs, muzikanten, schrijvers, organisatoren… tot en met burgemeester Leona Detiège.

WAAROM MOET JE LUISTEREN? Voor wie er zelf bij was, is het een nostalgische terugblik naar een periode waarin er nog ‘vrijheid, blijheid’ heerste in het onvermoeibare nachtleven van ‘t stad. Voor wie toen nog te jong was, is het een eye-opener. ‘Ah, zo kan het dus ook?’ Verfrissend om te horen welke creativiteit kan ontstaan wanneer een stad niet aan de ketting gelegd wordt door nachtklokken en NIMBY-dictatuur.

QUOTE: “Na een optreden in het buitenland was thuiskomen in Antwerpen altijd een verademing. In Londen was elk café dicht om 11 uur. In Frankrijk om 1 uur ‘s nachts? Niks meer te beleven. Maar als we thuis kwamen met het buske om 5 uur ’s morgens, konden we in ’t stad nog overal terecht. Op sommige plekken was het feestje zelfs nog maar juist aan het beginnen.” (Klaas Janzoons).

Volg hier de podcast

Spotify Soundcloud

PaVi

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER