Brouwer Charles Leclef, schepen Greet Geypen en Christian Michiels, voorzitter van Horeca Mechelen. 

Brouwer Charles Leclef, schepen Greet Geypen en Christian Michiels, voorzitter van Horeca Mechelen. 

Steunactie voor Mechelse horeca levert al meer dan 80.000 euro op

Mechelen -

Een steunactie voor de Mechelse horeca heeft in enkele weken tijd al ruim 80.000 euro opgeleverd. Brouwer Charles Leclef, initiatiefnemer van de actie, hoopt tegen zaterdag middernacht nog aan 100.000 euro te geraken.

De crowdfunding ‘tweeduizendHARThonderd’ van brouwerij Het Anker, verschillende bedrijven en de stad loopt al enkele weken. De teller staat op meer dan 80.000 euro. “Nooit eerder zamelde een project bij Growdfunding in zo’n korte tijd zo veel geld op. Daarom hebben we beslist om volop de kaart van de Mechelse solidariteit te trekken”, zegt Charles Leclef van brouwerij Het Anker.

Het streefdoel was aanvankelijk om 280.000 euro op te halen. Als dat niet lukte, was het de bedoeling om de ingezamelde centen terug te storten. “In samenspraak met de verschillende partners hebben we beslist om de insteek te wijzigen van ‘alles of niets’ naar een campagne met vrije donaties. Elke euro maakt wel degelijk een verschil voor de deelnemende horecazaken”, legt Leclef uit.

Na afloop van de campagne komende zaterdag 8 mei om middernacht wordt de teller stopgezet en wordt de uiteindelijke pot verdeeld onder de geregistreerde zaken. “We nemen deze beslissing niet eenzijdig, want achter de schermen nemen we momenteel contact op met alle schenkers en bedrijven om te vragen of ze hiermee instemmen”, zegt Charles Leclef. svh

www.tweeduizendharthonderd.be
Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio