© ATV

Zoektocht naar alternatief voor Sinksenfoor gaat voort

Het is voorlopig nog onduidelijk of er dit jaar een aangepaste editie van de Sinksenfoor komt en wanneer die dan plaatsvindt.

pvdp

Voor het tweede jaar op rij zorgt corona ervoor dat de Sinksenfoor niet op de gekende locatie en met evenveel attracties kan plaatsvinden. Het blijft ondertussen onduidelijk of er een aangepaste versie komt.

Een delegatie van de foorkramers zat woensdag rond de tafel met de bevoegde schepen Peter Wouters (N-VA). Het ging in de eerste plaats om een verkennend gesprek zonder dat er knopen zijn doorgehakt.

“Dat was ook niet de bedoeling. Zolang er geen ministerieel besluit is waarin het licht op groen gezet wordt voor evenementen zoals een kermis kunnen we niets doen”, zegt de woordvoerder van het kabinet, Jelle Bryssinck.

Wel wil de stad Antwerpen mee op zoek gaan naar een oplossing. “We leven mee met de foorkramers die nu al bijna anderhalf jaar niet aan het werk kunnen. Als we een alternatief kunnen vinden, zullen we dat doen”, zegt JeBryssinckx.

Over wat zulk een alternatief inhoudt kan het kabinet niets kwijt. Evenmin of er een winterfoor wordt overwogen. Hiervoor is er alvast weinig animo bij de foorkramers, die er vanuit dat ze in die periode opnieuw op andere evenementen aan het werk kunnen.  

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Sinksenfoor