©  Johan Van Droogenbroeck

PODCASTTIP. Liever snel naar de hel

Gazet van Antwerpen luistert. Naar jou als je iets te vertellen hebt, maar ook naar de vele podcasts die gemaakt worden. De strafste, of ze nu over de regio gaan of door creatievelingen uit onze provincie worden gemaakt, bundelen we geregeld in onze Podcasttips.

TITEL: Liever Snel Naar De Hel.

THEMA: Het anekdotische leven en de muzikale erfenis van legendarische muzikanten die op jonge leeftijd gestorven zijn.

WIE IS DE MAKER: Seppe en Sander, twee gitaristen en muziekfanaten. De ene uit Opglabbeek. De andere uit ’s-Gravenwezel. Beide (jonge)heren dompelen zich helemaal onder in de leefwereld en muziek van een overleden artiest en delen op een gezellige manier hun bevindingen met elkaar en de luisteraar.

WAAROM MOET JE LUISTEREN? Omdat je de muziek wel kent, maar het verhaal achter de muziek niet helemaal. En dat verhaal weten Seppe en Sander op een fijne, diepgaande, maar ook amusante manier te vertellen. Je zit haast mee met het gezelschap aan tafel (en da’s in deze tijden best wel een fijn gevoel). Maar ook omdat je je soms verbaast over de vele hits waarmee een artiest in zijn korte leven de wereld veroverde. Voor sommigen is het een nostalgische trip down memory lane, voor anderen is het de ideale manier om tijdloze artiesten beter te leren kennen.

QUOTE: “Vaak zijn er wel connecties te vinden tussen verschillende artiesten, maar opvallend genoeg is er áltijd een link te vinden tussen een jong overleden artiest en Led Zeppelin.”

Hoe kan dat? Dat is misschien wel het échte mysterie van deze podcast.

Volg hier de podcast

Spotify
Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER