© TVL

Burgemeester van Sint-Truiden geeft dan toch toe: “Ja, ik ben gevaccineerd”

“Ja, ik ben inderdaad gevaccineerd in maart”. Dat laat burgemeester van Sint-Truiden Veerle Heeren weten in een persbericht.

jvh

“Ja, ik ben inderdaad gevaccineerd in maart”, geeft Heeren toe in een mededeling. “Op dat moment waren er dagelijks vrij grote hoeveelheden niet toegewezen vaccins doordat het oproepingssysteem niet helemaal op punt stond en een groep opgeroepen zorgverleners al eerder gevaccineerd waren in hun instelling. Ik verzeker u dat wij de vaccinatiestrategie van de overheid nauwgezet gevolgd hebben waarbij een aantal doelgroepen en prioritaire lijsten werden vastgelegd”, schrijft Heeren.

LEES OOK: Burgemeester liet zelfs de buren in het geniep al vaccineren, maar weigert toe te geven en jaagt nu op klokkenluider

“Meermaals heb ik geweigerd op de suggestie vanuit het vaccinatiecentrum, om in te gaan om mij te laten vaccineren, maar gelet op mijn dagelijkse aanwezigheid in het vaccinatiecentrum als burgemeester, ben ik uiteindelijk op deze suggestie ingegaan. Men heeft mij meegenomen in de vaccinatie van de groep vrijwilligers van het vaccinatiecentrum.”

“Verder heb ik als burgemeester alle vragen die rechtstreeks of via collega’s binnenkwamen consequent doorgegeven aan het vaccinatiecentrum. Ik ben op geen enkel ogenblik voor iemand concreet tussen gekomen en ik werd ook niet verwittigd of en wanneer zij werden opgeroepen.”

“In ieder geval is het zo dat deze personen enkel werden gevaccineerd met overschotten. Zo zijn we erin geslaagd nooit één vaccin verloren te laten gaan.”

“Ik ben ervan overtuigd niets onwettigs te hebben gedaan, maar ik zou dit niet opnieuw doen. Door mij te laten overtuigen heb ik een inschattingsfout gemaakt. Bovendien heb ik de foute perceptie niet voorzien die de voorbije dagen is ontstaan en ik wil mij hiervoor uitdrukkelijk verontschuldigen bij de inwoners van de regio Sint-Truiden.”

MEER OVER Coronavirus