© atv

18 maanden cel gevorderd voor huurder na fatale explosie op Paardenmarkt

Het Openbaar Ministerie vordert 18 maanden gevangenisstraf, waarvan de helft met uitstel, en boete van 100 euro tegen Hamdi C., de huurder van de Paardenmarkt 101 die terechtstaat voor de fatale gasexplosie van 15 januari 2018. Bij de ramp vielen twee doden en raakten drie gebouwen zwaar beschadigd.

Volgens het Openbaar Ministerie is de beklaagde verantwoordelijk voor de gasontploffing, omdat hij als huurder en onderverhuurder aan de gasinstallatie liet werken door een niet-gekwalificeerde technici.

Zo bleek een oude gasleiding niet te zijn afgesloten met een gasstop en bleek de gaskraan half open te staan, waardoor gas zich kon ophopen in een kamer op de eerste verdieping. Bovendien hadden meerdere huurders bij Hamdi C. melding gemaakt van een gasgeur.

Hamdi C. schuift de verantwoordelijkheid door naar de eigenaar van het gebouw en een aantal huurders. De verdediging van Hamdi C. komt volgende week aan het woord.

Bij de ontploffing op de Paardenmarkt, op 15 januari 2018, werden drie huizen volledig verwoest. Sahil Noor Ahmad (26) en Paul Van Laerhoven (39) lieten die avond het leven, 27 bewoners raakten gewond en de materiële schade was enorm.

 vdaa

CITTA

Aangeboden door onze partners

Vastgoed

Jobs in de regio