©  BELGA

Minister Ben Weyts: “Rode Duivels worden niet prioritair gevaccineerd”

De kans dat onze Rode Duivels in de aanloop naar het EK van komende zomer net als hun Italiaanse collega’s prioritair gevaccineerd zullen worden, lijkt zo goed als onbestaande. “Dat is niet onmiddellijk aan de orde”, zegt Minister van Sport Ben Weyts (N-VA). “De vaccinatie van leerkrachten heeft voorrang.”

Yanko Beeckman

De spelers van de Italiaanse nationale ploeg kregen de afgelopen dagen in Rome en Milaan hun eerste dosis van het coronavaccin toegediend. Italië is het eerste land dat zijn voetballers prioritair vaccineert in de aanloop naar het EK. De kans dat ook de Rode Duivels prioritair gevaccineerd zullen worden, zoals dat eerder met een groot deel Belgische olympiërs gebeurde, lijkt eerder klein.

“We geven voorrang aan de olympiërs om hen faire kansen te geven ten opzichte van hun concurrenten”, zegt minister van Sport Ben Weyts (N-VA). “Maar in het voetbal zijn bijvoorbeeld de internationale matchen wel gewoon doorgegaan. Het prioritair vaccineren van de Rode Duivels is dus niet onmiddellijk aan de orde. De vaccinatie van leerkrachten heeft voorrang. Voetbal heeft een eigen testingbeleid op poten gezet. Ik heb er zelf mijn nek voor uitgestoken zodat voetbal en wielrennen konden blijven doorgaan.”

Dan maar bij hun clubs

Bij de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) klinkt het dat een deel van de Rode Duivels bij hun clubs gevaccineerd zullen worden. “Veel Rode Duivels wonen in het buitenland en zitten daar dus al in een vaccinatieprogramma”, bevestigt Weyts.

 

 ©  BELGA

MEER OVER DE RODE DUIVELS

Meer voetbalnieuws