©  Getty Images

Romain Grosjean keert na beruchte crash terug op F1-circuit voor demonstratie en testsessie in wagen Lewis Hamilton

Romain Grosjean zal eind juni, tijdens de Grote Prijs Formule 1 van Frankrijk op het circuit Paul Ricard in Le Castellet, zijn terugkeer in de F1 vieren. De Fransman, die eind november vorig jaar zwaar crashte in de koninginnenklasse van de autosport, werkt in zijn thuisland een demonstratie- en testsessie af. Dat heeft renstal Mercedes gemeld.

Bron: BELGA

Op 29 november vorig jaar kwam Grosjean in de eerste ronde van de Grote Prijs Formule 1 van Bahrein met zijn Haas in contact met Daniil Kvyat. Grosjean schoot met hoge snelheid tegen en gedeeltelijk door de vangrail. Zijn auto brak hierbij in tweeën en vloog in brand. De halo bleef echter intact. De Fransman wist zichzelf te bevrijden uit het brandende wrak en kwam met slechts enkele brandwonden uit de wagen.

 

 ©  Haas F1 team

“De F1 kon in 2020 niet naar Frankrijk komen wegens de coronapandemie, waardoor het heel speciaal zal worden om in 2021 een testsessie af te leggen op mijn circuit, het circuit Paul Ricard”, reageert de 35-jarige Fransman. “Ik kijk er al geweldig naar uit.”

Grosjean zal op 27 juni achter het stuur van een Mercedes uit 2019 kruipen, de W10 waarmee Lewis Hamilton zijn zesde van intussen zeven wereldtitels veroverde. Twee dagen nadien volgt voor de Fransman een testsessie.

MEER OVER Lewis Hamilton

Meer sportnieuws