© AVDB

IJzig kalm raadslid vangt sperwer met jas tijdens gemeenteraad

Nijlen -

Consternatie alom dinsdagavond tijdens de Nijlense gemeenteraad toen een roofvogel binnen kwam gevlogen. Het oponthoud was gelukkig maar kortstondig dankzij het optreden van een raadslid, die de sperwer kon vangen.

De gemeenteraad van Nijlen verloopt door corona met beperkte bezetting én met open deuren. Van dat laatste maakte een sperwer dinsdagavond misbruik. Toen de schepen van Mobiliteit aan een uiteenzetting bezig was, volgde een onverwacht intermezzo. “Wat is dat voor iets? Een valk, of een buizerd? Wat gaan we daar mee doen?”, klonk het.

De zitting werd stilgelegd. Het beestje cirkelde een paar keer rond en hield zich op in de buurt van de ramen. “Hij vloog tegen een raam en werd wat gehinderd door een slotje van het raam. Hij ging dan op de vensterbank zitten. Ik ben er dan rustig naartoe gestapt en heb hem kunnen vangen met mijn jas. Ik was zelf verbaasd dat ik hem kon pakken”, legt Leo Verelst uit, die voor de partij Nieuw Nijlen zetelt en ooit nog OCMW-voorzitter was.

“Echt ervaring met vogels heb ik niet, maar schrik had ik er niet van. Het leek me een jonge vogel. Toen ik hem liet vliegen, ging hij in een boom zitten op het domein van het Githo (school in Nijlen waar de gemeenteraad tijdens corona plaatsvindt, red.). Ik ben blij dat ik me toch nuttig heb kunnen maken”, lacht Leo.

Vogelkenners bevestigen dat het om een sperwer gaat. “Geen idee wat die daar deed, maar hij heeft alleszins zeer scherpe klauwen waar je maar beter voor kan oppassen”, klinkt het. (bepr)MEER OVER Video

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio