De Oostenrijkse ambassadeur Elisabeth Komfeind bezocht een tentoonstelling waarvoor haar thuisland bijzondere kunstwerken uitleende. 

De Oostenrijkse ambassadeur Elisabeth Komfeind bezocht een tentoonstelling waarvoor haar thuisland bijzondere kunstwerken uitleende. ©  Karin Van Hees

Oostenrijkse ambassadeur bezoekt Mechelse toptentoonstelling

Mechelen -

Al 15.000 mensen hebben een ticket gekocht voor de prestigieuze tentoonstelling Kinderen van de Renaissance in het Mechelse Museum Hof van Busleyden. Dinsdagmiddag was de Oostenrijkse ambassadeur Elisabeth Komfeind te gast en daar was een bijzondere reden voor.

Sven Van Haezendonck

Het stadsmuseum in Mechelen werkte voor de tentoonstelling nauw samen met Oostenrijk. Onder meer voor enkele bijzondere bruiklenen uit het wereldvermaarde Kunsthistorisches Museum in Wenen. Een van de blikvangers is het kinderharnas van Karel V, dat speciaal vanuit de hoofdstad van Oostenrijk overkwam.

“Voor deze bijzondere expo komen enkele werken voor het eerst in 500 jaar vanuit Oostenrijk naar België. De bruiklenen vanuit Wenen dragen bij aan het verhaal dat deze tentoonstelling over opvoeding van kinderen tijdens de Renaissance wil vertellen”, zegt ambassadeur Elisabeth Komfeind.

De hoge Oostenrijkse gast bezocht de tentoonstelling in het gezelschap van Vlaams minister-president Jan Jambon (N-VA). “Door in te zetten op sterke internationale banden, konden er bruiklenen van topniveau naar Mechelen worden gehaald. Een intense samenwerking die ook toekomstige bruiklenen mogelijk maakt”, vertelt Jambon.

De tentoonstelling Kinderen van de Renaissance in Museum Hof van Busleyden loopt nog tot 4 juli.

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio