Marie Van Hoofstat en Yente De Clercq zijn klaar om erin te vliegen. 

Marie Van Hoofstat en Yente De Clercq zijn klaar om erin te vliegen. © Bart Roggeman

Hellegat Hof zet de bar buiten

Niel -

Op de vroegere site van Pegode achteraan de Noeverseweg, pal aan de Rupeldijk, zet brouwerij De Klem voor het tweede jaar op rij een zomerbar op poten. Op het grote grasveld is deze keer een container geland die als bar fungeert, alsook een grote overspanning om het Belgische weer te trotseren.

Met de Hellegat-bieren van De Klem als blikvanger en grote houten picknicktafels creëert Hellegat Hof de sfeer van een heuse ‘biergarten’. “Maar ook voor de niet-bierdrinkers hebben we een ruim aanbod”, promoten ‘leading ladies’ Marie Van Hoofstat en Yente De Clercq. “Zo waren vorig jaar onze mocktails een gigantisch succes. Dat aanbod wordt daarom nog uitgebreid. Ook de cocktails met Hellegat-bieren vielen erg in de smaak en zijn zeker weer van de partij, met ook enkele nieuwe creaties. In samenwerking met Bevers catering bieden we ook een uitgebreidere eetkaart aan.”

Met de bar buiten in plaats van binnen is de setting enigszins anders, maar de picknicktafels blijven wel behouden. “Met een capaciteit van 200 tot 250 klanten beschikken we over meer dan genoeg ruimte om alles coronaproof te spreiden. De overkapping zorgt voor enige beschutting bij minder weer. Voor de kinderen komt er ook nog een speelhoek”, geven Marie en Yente aan. 

Hellegat Hof opent op 8 mei de deuren, van woensdag tot en met zondag, telkens vanaf 12u. (bar)   

CITTA

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio