© rr

Gerbera’s voor alle winkelende mama’s in centrum van Puurs zaterdag

Puurs-Sint-Amands

De winkels in Puurs centrum verdelen zaterdag 8 mei meer dan 2.000 gerbera‘s. Winkelende mama’s, plusmama’s en oma’s worden zo in de bloemetjes gezet.  

“We hopen dan ook dat die mama‘s een fijne dag beleven in Puurs centrum, want ook voor hen was het afgelopen jaar extra zwaar”, zegt Hilde Van der Poorten, schepen van Lokale Economie. ”Normaal delen we de bloemen uit midden op het Dorpshart. Door corona kan dat niet, dus bezorgen we de bloemen aan onze lokale handelaars. Die geven ze dan aan hun klanten, ongeacht welk bedrag ze besteden. We steken speciaal op deze dag een tandje bij: onze horecazaken mogen eindelijk hun terrassen openen. Zo vergroten we het samenhorigheidsgevoel binnen ons handelscentrum. Zeker met de komst van de nieuwe handelszaken.”

“Ondanks de moeilijke tijden en de stijgende online verkoop, hebben we wel gemerkt dat lokaal winkelen niet aan kracht heeft verloren”, zegt Van der Poorten. “Mensen hebben minder zin om te gaan shoppen in de stad, zeker als je dan nog vaststelt wat voor een kwalitatief aanbod ons centrum hier heeft. Je vindt hier werkelijk alles en je moet er niet eens ver voor rijden. En de service is niet te kloppen.” (gdb)

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio